sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Nautitaan "talvesta"

Pakkasten, lumen ja jään jälkeen olemme saaneet nauttia tämän viikonlopun suorastaan lämpimistä säistä. Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä talvisin ilmat muuttuvat täällä ääripäästä toiseen lyhyen ajan sisällä. Se kylmä ääripää vain alkoi normaalia varhemmin ja sitä tuntuu piisanneen pitempään. Ja varmaan saadaan taas kohta uusinta.

Eilen lauantaina aurinko kuitenkin paistoi heti keväisesti ja asteet kipusivat kahteenkymmeneen. Saatuani sisäsiivoukset tehtyä siirryin kodin seinien ulkopuolelle ja ryhdyin haravoimaan lehtiä pihalla. Tapaan parin vuoden välein vuokrata roskalavan, jonne saan näppärästi nuo pihajätteet kärrättyä ja vaikkei viime kerrasta ole vuottakaan, niin rupesin katsomaan pihannurkkaan nousevaa kasaa sillä silmällä, ettei seuraavaa vuokrauskertaa ehkä kannata jättää kovin pitkälle tulevaisuuteen. Vaikkei meillä ole mikään suurensuuri tontti, niin sillä on sekalainen seurakunta puita, mm. useita isoja tammia ja täkäläisissä tammissa on isot peltimäiset lehdet, jotka ovat hitaita maatumaan.

Oli miten oli, ulkona oli todella kiva touhuta, kun kerran säät sen niin hyvin sallivat. Haravoidessani katselin takapihaa ja muistelin, miten olen pelannut siellä juniorin kanssa futista monet monituiset kerrat. Kaverin taidot ovat tosin kehittyneet nopeammin kuin minun (toisaalta on hän treenannutkin minua enemmän ja ehkä sai paremmat geenitkin), mutta siitä huolimatta minut kelpuutettiin mukaan. Paremman puutteessa.

Nyt on sitten sunnuntai ja taivas pilvessä. Asteita aamukahviaikaan 11 oC. Ei taida tulla aivan yhtä nätti ja lämmin päivä kuin eilen, mutta tuskin pakkasiakaan on luvassa; ripaus sadetta ehkä kuitenkin.

1 kommentti:

  1. Voi että kun käy kateeksi nuo sinun puutarhahommasi! Meillä niitä on vain yhtä ainoaa sorttia, ns. luovaa työtä. Mutta auringon paisteeesta mekin sentään olemme saaneet nauttia tänä viikonloppuna.

    VastaaPoista