lauantai 5. helmikuuta 2011

Sänkyostoksia

Hieman taustaa: Ensinnäkin meillä on vierashuoneessa 12 vuotta sitten ostettu patjasetti, joka on sitä periamerikkalaista hirvittävän korkeaa tyyliä (eli vaatii pitkiä jalkoja, joita minulla ei ole tai sitten akrobaatinkykyjä, joita olen yrittänyt opetella, jotta sen päälle pääsee). Valitettavasti se patjasysteemi ei oikein koskaan tuntunut hyvältä seniorin tai minun selälle ja sen takia se hyvin nopeasti löysi paikkansa vierashuoneesta. Anteeksi vieraat! Koska vierashuone muuten on oiva pakopaikka, niin sinne tahtoo olla tungosta. Siellä voi rauhassa lukea tai katsoa telkkaria tai muuten vain erakoitua tarpeen tullen ja kaikkea tuota tulee tehtyä senkin uhalla, että selkä esittää vastalauseensa aamun tultua. Toisekseen seniori on kärsinyt iskiasvaivoista viimeiset pari-kolme viikkoa ja minunkin selkäni tosiaan ilmoittaa itsestään, jos patja ei tunnu hyvältä. Ja mitä vanhemmaksi tulen, sen herkempiuninen minusta on tullut, joten olen valmis tekemään melkein mitä tahansa, että saan kunnon unet.

Niinpä olemme seniorin kanssa ottaneet puheeksi uuden patjan hankkimisen ja sihti oli futonissa, koska sellainen on meillä jo ennestään omassa makuuhuoneessa ja se on erinomaisen mukava. Suunnitelma oli, että hankimme uuden itsellemme ja siirrämme oman vanhan sinne vierashuoneeseen. Tänään lähdimme sitten ostoksille. Muutaman kaupan koluttuamme löysimme itsemme metropoliksen TempurPedic Headquartersista - tai sellaisena paikka itseään mainosti - ja sanoin seniorille, että ystäväiseni Rouva Varsinais-Suomesta herroineen oli hankkinut senmerkkisen muutama vuosi sitten ja kehui kovasti. Testasimme eri tempurversioita js päädyimme lopulta kokolailla "plain vanilla" perusmalliin. Tuntuivat kovasti haluavan tehdä kauppoja ja lupasivat maksaa seitsemän prossan myyntiveron puolestamme, saimme metallirungon kympillä (se on tosin ihan hirveä, mutta onneksi aika näkymätön) ja saimme ilmaisen kotiinkuljetuksen huomiseksi. Ei se nyt halvin mahdollinen patja ole, mutta jos siitä on kalua muutamaksi vuodeksi - 20 vuoden takuu tuolla olisi - niin sitten olen tyytyväinen.

Saimme myös testata patjaversioita, joissa pystyi napin painalluksella nostamaan jalko- tai pääpuolta (Huom! teille Herra Suvelasta) ja vielä sellaista, jossa oli myös hierontamahdollisus. Näppäriä, ei siinä mitään, mutta hintaa se toki lisäsi. Ongelmaksi muodostui, että me halusimme ns. kuningatarkokoisen patjan, mutta sellaista ei ollut kahtiajaettuna versiona. Eli kaikki tai ei mitään. Jos seniori halusi päänsä ylös, niin sitten minunkin nousisi ja jos halusi hierontaa, niin sitten koko patja tärisi. Siispä päädyimme perusversioon ilman noita erinomaisia lisukkeita. Jännä nähdä, miltä tuo ostos rupeaa tuntumaan. Myyjä pyysi, että odotamme kuukauden ennenkuin annamme lopullisen arvion ja ellemme tykkää, niin talvisodan mittaisen ajan saamme miettiä asiaa ja voimme palauttaa ostoksen ilman sen kummempia velvoitteita. Hmmmh! Perästä kuuluu!

1 kommentti:

  1. Rouva Varsinais-Suomesta6. helmikuuta 2011 klo 8.03

    En kyllä enää vaihtaisi Tempuriamme pois, on se sen verran mukava patja. Toivottavasti tykästytte avaruusvaahtomuoviin!

    Oli muuten mahtipontinen nimi teidän sänkykaupallanne!

    VastaaPoista