lauantai 19. helmikuuta 2011

Sänkyostoksia - Osa III - Lähtöruudussa taas

Niin siinä kävi, että palasimme tänään tasan kahden viikon jälkeen tuttuun Tempur Headquartersiin - on kai sillä liikkeellä ihan oikeakin nimi, mutta kulkekoon nyt tuolla. Vaihdoimme nuorenparikokoisen patjan vakiintuneemman parin kokoiseen eli kuningattaresta kuninkaaseen ja nimenomaisesti sellaiseen kaksiosaiseen kuninkaaseen. Seniori väitti tuntevansa patjanliikkeet, kun käännyn unissani (sen lisäksi, että mukamas rohmusin ylenmäärin tilaa) ja halusi tuolla kaksiosaisuudella päästä nauttimaan omasta rauhastaan. Tällä on leveyttä noin vanhimman/nuorimman veljenpoikani pituuden verran eli 191 cm - jokohan nyt riittäisi tilaa? Patja on muuten samaa Classic-mallia kuin alkuperäinen. Nyt pitää taas viettää pariviikkoinen rupeama sen oudon hajun piirissä, mutta eiköhän se mene jo vanhalla kokemuksella. Itse vaihto-operaatio kaikenkaikkiaan sujui ennalta luvatun joustavasti ilman mitään inttämisiä, joten olemme tyytyväisiä asiakkaita. Uusi patjasysteemi luvattiin jopa toimittaa jo tänä iltana klo 20-23 ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin se tapahtuu ajallaan. Pitäisi varmaan laittaa kiitoskortti postiin.

Koska tämä tuleva on nyt erikokoinen patja(t) kuin mikään meillä entuudestaan oleva, niin uusi aluslakana piti hankkia. Itse asiassa meillä on kaksi vaihtoehtoa lakanakoolle: joko yksi kuningas tai kaksi "twin-XL":ää.  Asiaa mutkisti hieman se, että talvisuosikkini on Marimekon oheinen Poloneesikuosi. Siinä on aika vahvat värit musteensinisineen ja punaisineen enkä halunnut, että aluslakana riitelisi hirveästi noiden kanssa. Valitettavasti Poloneesia ei tunnu ainakaan juuri nyt olevan saatavilla kunkkukoossa. Löysin äkkipäätä hyvin tumman lilan alulakanan - ehkä sillä päästään alkuun. Mutta koska olen tunnettu perfektionisti... Toisaalta "Perfectionism leads to paralysis". No alkuun kuitenkin.

7 kommenttia:

  1. Rouva Varsinais-Suomesta20. helmikuuta 2011 klo 2.45

    Wau - 191 cm!! Tuntunee kuninkaalliselta tuollainen vuoteen leveys. Otitteko nyt ekstrana mitään tärinöitä tai nousevia päitä (eivätkös ne olleet mahdollisia juuri king-sizessa?)?

    Marimekon lakanat ovat kyllä kaikkein ihanimpia niin väreiltään, kuoseiltaan kuin laadultaankin. Huikean ihana tuo Poloneesi!

    VastaaPoista
  2. Patja tuotiin klo 22.45 eli aikataulun puitteissa. Kun kerroin tuosta yhdelle tutulleni, hän ihmetteli, mikä ihmeen firma toimittaa patjoja moiseen aikaan ja kysyi, saadaanko pullo viiniä päälle. Vastasin tämän olevan ihan legiitti juttu; suom. huom. viiniä ei tuotu.

    Päästiin siis heti eilen koenukkumaan uutta petiä ja kieltämättä se 40 cm:n lisäleveys tuntui mukavalta. Patjojen välisellä demarkaatiolinjalla pysyi rauha. Minusta tämä uusi patja haisi vähemmän kuin se eka versio. Seniori oli samaa mieltä.

    Hankimme tämän ilman mitään nousevia päitä tai tärinöitä. Jos olisi ottanut kaikilla mausteilla, niin härvelin hinta olisi lähes tuplaantunut. Varmistelin kyllä seniorilta, että tämä perussysteemi riittää, sillä en halua tehdä näistä pyhiinvaellusmatkoista Tempur-liikkeeseen mitään pysyvää tapaa.

    VastaaPoista
  3. Ihanat lakanat! Hei tuon kanssahan sopisi mahtavasti hyvin tumma, musteensininen aluslakana. En muista nähneeni Poloneesia Suomessa?! Ovatko puuvillasatiinia, kun väri on noin hehkuva?

    VastaaPoista
  4. Napakymppi: puuvillasatiini on oikea vastaus. Musteensinistä aluslakanaa yritin eilen metsästää, mutta ei äkkiseltään tullut oikeanlaista sinistä vastaan. Se tumma "meidän äidin" lila on aika hyvä, muttei täydellinen. Siinä on kuitenkin se etu, että on myös puuvillasatiinia.

    Olin ostanut Poloneesit vanhan patjan mittojen mukaan viime kesänä. Ensin hankin pussilakanan ja sitten myöhemmin lakanasetin, jossa on 2 tyynyliinaa, alus- ja päällislakana. Olen ajatellut halkaista aluslakanan ja ommella siihen kaitale päällislakanasta levikkeeksi - vähän kuin jatkopala pöytään. Ei ehkä ideaali ratkaisu, mutta toimisi ja sitten minulla olisi oikeanvärinen lakana pohjalla.

    Täällä Crate & Barrel myy Marimekon kuoseja. Voit käydä kuolaamassa www.crateandbarrel.com ´issa. Niillä oli jopa poistomyymälä mäissä maisemissa, muttei valitettavasti enää; onneksi sentään pari liikettä metropolissa. Ja CB2 kuuluu myös konserniin ja siellä on makeita designeja.

    CB:stä puheenollen, niillä on myös himoitsemani ruokapöytä. Big Sur -nimeltään...

    VastaaPoista
  5. Kävin em. sivulla: Marimekko on selvästi löytänyt sopivan kodin itselleen Crate & Barrelista. Paljon kiinnostavaa tavaraa. Big Sur -ruokapöytä ihanan yksinkertainen ja jykevä!

    Lakanoita katselin kyllä ihan sinivalkoisten linssien läpi; Marimekon pussilakanat olivat parhaita!

    VastaaPoista
  6. Täytyy kompata LeenaIreneä: kiinnostava puoti tuo Crate & Barrel. Metkaa, kuinka erilaisia kuoseja Marimekko vie "meiltä ulottumattomiin".

    Jostakin tuhannen syystä tuli Big Sur-pöydästä mieleen teidän Muuramen-kesäkotinne. Eikös siellä ollut tuollainen massiivinen ruokapöytä, vai muistanko väärin?

    VastaaPoista
  7. Rouva Raadelmasta on muistoissaan aivan oikeassa eli että Muuramessa oli tuollainen jykevä pöytä. Itse asiassa kaksi samanlaista (tuvassa ja keittiössä). Jos Big Suriin vertaa, niin muuramelaisissa oli pikkasen krumeluuria jaloissa. Jos ja kun (siis kun) hankin sen Surin, niin ostan myös siihen kuuluvan penkin. Niitä penkkejähän oli myös muistojen pöydissä molemmilla puolilla ja olivat ihan näppärät olemassa. Minulle taitaisi kuitenkin yksi riittää.

    VastaaPoista