lauantai 26. helmikuuta 2011

Keskiaikaista kidutusta

Seniori oli jo jonkin aikaa valittanut iskiasongelmista. Väitti niiden alkaneen liiasta reuhtomisesta P90X:n kenpo-osuudessa joulun alla. Meidän valmentaja on myös kärsinyt sekalaisista selkävaivoista ja kertoi saanensa apua ns. "inversion tablesta" ja sepä rupesi kiinnostamaan senioria. Ryhdyin hakemaan opastusta netistä ja pari viikon harkinnan jälkeen tein ostopäätöksen ja päädyin tämännäköiseen vempaimeen.

Tuota laitetta tulee jopa käytettyä. Seniori kertoi roikkuvansa siinä pari kertaa päivässä muutaman min. kerrallaan ja minä yleensä aamuisin. Olin käynyt valittamassa lääkärilleni ihmeellistä lähes jokaöistä kipua oikeassa jalkaterässä, jota on nyt kestänyt puolisentoista vuotta. Parin kuukauden takainen uusin lisä oireisiin on oikean ukkovarpaan "kihelmöinti"; kun sitä painaa, on kuin ihossa kulkisi sähkövirta. Lekuri kysyi heti, oliko minulla iskiasvaivoja, sillä tuo viittasi hermopinteeseen. Vaikkei minulla juuri nyt olekaan sellaisia vaivoja - ainakaan, että olisi varsinaisia kipuja, niin tietyisssä venytyksissä huomaan selvästi, miten oikea jalka on jäykempi kuin vasen. Summa summarum, ajattelin, että itsensä roikottaminen voisi auttaa minuakin. (Pitää tosin lisätä, ettei minulle lääkärissä selvinnyt, mikä sen öisen kuin salamana iskevän kivun aiheuttaa, sillä se oli aiempaa perua kuin varpaan kihelmöinti. Jos tuo on jotakin ikääntymiseen liittyvää, niin sitten ikääntyminen ei sovi minulle laisinkaan).

"Hang Ups" on nyt tosiaan ollut käytössä kolmisen viikkoa ja olemme pikkuhiljaa lisänneet asteita kallistuskulmaan - siinähän voisi roikkua melkein ylösalaisin, jos haluaisi. Vaikea sanoa, onko roikkuminen auttanut. Ei nyt ole haitaksikaan ollut.
Minuun tykästyneet kissaneitimme tulevat tosin mieluusti 5 kg:n vastapainoksi mahani päälle löllöttämään ja seurauksena on, että olen vaakatasossa; laite reagoi todella hyvin kepeästi liikkeisiin. Se roikkumisesta! Jospa yritän käyttää säännöllisesti vaikka vielä kuukauden päivät ja sitten arvioida uudelleen oikean jalan jäykkyyttä ja varpaan sähkövirtoja. Lisää myöhemmin!

Jos jollakulla lukijalla on omakohtaisia kokemuksia, niin olen utelias kuulemaan!

2 kommenttia:

  1. Rouva Varsinais-Suomesta27. helmikuuta 2011 klo 14.36

    No tätä et kyllä suko, mutta minulla on tuollaisesta roikkumisesta kokemusta. Venäytin joskus 10+-vuotta sitten alaselkäni (suunnilleen sieltä iskias-kohdasta) ja sain hoidoksi kaksi kuuria selkä-fysio-kuntosalia.

    Laitteet olivat aivan erilaisia kuin tavallisella kuntosalilla: liikkeet olivat minimaalisia, mutta toistoja oli runsaasti. Kuntosalisessio päättyi aina pää alaspäin roikkumiseen laitteessa, joka oli isompi kuin tuo teidän näyttää olevan. Muistaakseni jalat laitettiin remmeillä kiinni ja lantionkohdalla oli turvavyö. Siinä sitten killuttelin lepakkoasennossa ja gutaa teki. Riiputusaikaa muistaakseni pidennettiin, mutta "riiputuskulma" pysyi samana.

    Eli myönteisiä kokemuksia löytyy!

    VastaaPoista
  2. Kiintoisaa... Tässä ei tosiaan ole mitään turvavöitä eräänlaisen nilkkasiteen lisäksi, mutta kyllä se ihan riittävän tukevalta tuntuu tähän vekottimeen. Riipuskelen siellä edelleen muutaman minuutin aamuisin; aika näyttää, onko siitä minkäänvertaa hyötyä.

    VastaaPoista