perjantai 11. helmikuuta 2011

Sänkyostoksia - viikon kokemuksen perusteella...

...olen ihan tyytyväinen uuteen makuusijaan. Tosin olen seniorin kanssa vähän kärhämöinyt tilankäytöstä, koska hän on sitä mieltä, että haukkaan isomman osan patjasta kuin hän enkä tietenkään ole samaa mieltä. Seurauksena pientä tyrkkimistä ja peiton nyhtämistä. Meidän katit tulevat tietysti myös joko yksin tai kaksin saaliinjaolle eli haluavat osansa neliöistä nekin, mutta siinä nyt ei mitään uutta ole.

Niin se Tempuri noin yleisesti: olen huomannut reunat pehmeämmiksi kuin vanhassa futonissamme ja luulisin sen vaikuttavan osaltaan tähän tilanahtauteen, sillä jotenkin sitä haluaa mennä hitusen keskemmälle patjaa kuin ennen, ettei tule sellaista "minä tipahdan ihan just" -oloa. Pelkkä tottumiskysymys. Toinen juttu on patjan ns. uudenautontuoksu. Siitä varoitettiin ennakolta, mutta olin jotenkin odottanut muovimaisempaa tuoksua, mutta aromi on enemmän tunkkaiseen vivahtava. Ei suorastaan vastenmielinen, mutta parempaakin on haisteltu. Sekin tuntuu olevan pikkuhiljaa hälvenemässä. Ehkä nyt viikonloppuna olisi sen verran lämmintä, että voisi vähän aikaa tuulettaa makuuhuonetta. Muuten patja on oikein hyvä ja jämäkkä nukkumisominaisuuksiltaan eikä vaatinut erityisempää totuttelua; ei niin kova, että paikat puutuisivat, muttei niin pehmeä, että keho olisi tuhannen mutkalla. Suosittelen!

9 kommenttia:

  1. Hyvä kuulla noista Tempur-kokemuksista: odotan myöhemmin tietoa siitä, kauanko hajusta eroon pääseminen kesti. Sillä paitsi herkkäunisempi, iän myötä minusta on tullut herkempi myös hajuille. Se on vaikeuttanut esimerkiksi täydellisen tyynyn metsästystä; yhden erinomaisesti muotoillun jouduin hylkäämään, koska sen untuvat haisivat aina vaan....- Mistä pääsenkin kysymään, että käytettekö Tempurin kanssa jotain erikoistyynyä, vaiko ihan tavallista?

    VastaaPoista
  2. Ihan tavallista tyynyä käytämme, mutta tietysti saatavana olisi myös Tempur-tyynyjä. Itse asiassa meillä on sellainen olemassa, mutta se on liian korkea. Noin muutenkin tuntuu, että amerikkalaisten tyynytottumukset ovat erilaiset kuin meillä, sillä täällä suositaan korkeita, fyllinkiä täynnä olevia tyynyjä ja sellainen aiheuttaa kipeän niskan ainakin minulle. Suosimme matalia, enempi lutkuja tyynyjä.

    Pitäisi kysyä Rouvalta Varsinais-Suomesta niistä patjanhajuista, kun hänellä on ollut omansa jo pari-kolme vuotta. Luulisin, että kaksi viikkoa riittää pääsemään eroon hajuista täällä.

    Apropå, olisiko sitä untuvatyynyä voinut pestä ja sillä päästä eroon odööreistä?

    VastaaPoista
  3. Rouva Varsinais-Suomesta13. helmikuuta 2011 klo 14.12

    Tuo Tempurin haju-juttu palautui mieleen, kun siitä mainitsit. Sitä kesti ehkä parin viikon verran, mutta ilmiö ei ole palautunut sen jälkeen. Patjaa käännämme aika-ajoin, jos se on esim. alkanut luisua toisen nukkujan puolelle. Hyvin on käyttöä kestänyt, meillä nyt siis kolmas vuosi meneillään, emmekä enää vaihtaisi takaisin!

    Hankimme myös sellaiset Tempur-tyynyt jokin aika sitten, mutta ne eivät jostakin syystä sopineet meille. Tyyny oli malliltaan vielä sellainen, jonka pitäisi passata niin mahallaan, kyljellään kuin selällään nukkuville, mutta ei napannut. Meillä on untuvatyynyt, jotka voi pestä ihan pesukoneen valkopesuohjelmalla ja kuivata sitten "rumppelissa". Ne ovat myös tuollaisia fletkuja ja matalia, ja niistä saa sopivan pieluksen. Itse asiassa tyynyntarve on jotenkin pienempi Tempurissa kuin tavanomaisella patjalla.

    Summa summarum: sänky alkaa näin vanhemmiten saada suurempaa merkitystä kuin voisi kuvitellakaan. Ja ihan nukkumismielessä siis...

    VastaaPoista
  4. Patjan kääntämisestä meille sanottiin, ettei siihen ole tarvetta (= pidä tehdä), koska patja on erilainen kääntöpuoleltaan. Ehkä tarkoitit 180 asteen horisontaalista käännöstä eli jalkopää pääpuoleksi. Vai onkohan teillä erilainen malli?

    VastaaPoista
  5. Rouva Varsinais-Suomesta14. helmikuuta 2011 klo 3.07

    Meillä on varmaan sitten erilainen patja, koska emme hankkineet koko sänkyä vaan 7 cm paksun ja 160 cm leveän patjan. Myyjä esitteli sänkymallia, mutta sanoi, että mikä tahansa joustinpatja tai muu tukeva sängynrunko riittää Tempurin alustaksi. Koska meillä oli runko jo ennestään, emme ostaneet uutta. Tiedän yhden huushollin, jossa Tempur laitettiin futonin päälle. Onko teillä erikseen Tempur-petauspatja?

    VastaaPoista
  6. Tyynypesulle siis! Näyttääpi olevan 60 astetta ja rumppeli sallittu. Ja kun joustinpatjamme aikanaan väsyy, käymme ilman muuta koepötköttämässä Tempur-patjan.

    Yksi putiikki muuten mainosti sängynostajille kylkiäisenä meno-paluu-lippuja Nykkiin...

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Patjamme leveys on 151 cm, paksuus 20 cm ja se on 12 cm korkealla rungolla. Senioria tosin haluttaisi vaihtaa seuraavaa isompaan eli king-kokoon, jolla olisi leveyttä 191 cm ja voi olla, että teemme sen tänä viikonloppuna, sillä meillä on 30 päivän vaihto/palautusoikeus. Tilanahtautta patjalla...

    Muutama vuosi sitten hankin tempur- (tai vastaavan imitaation) sijauspatjan (3-4 cm korkea), kun halusin kokeilla, josko se olisi lisännyt sitä vierashuoneen vanhan patjan nukkumismukavuutta. Siitä ei ollut apua, muttei johtunut sijauspatjasta. Nyt se on vierashuoneessa futonin päällä.

    VastaaPoista
  9. Rouva Varsinais-Suomesta15. helmikuuta 2011 klo 15.21

    Ai, mutta teillähän ihan nuorenparin patja! Ei ihme, jos tulee ahdasta.

    VastaaPoista