tiistai 28. tammikuuta 2014

Polar Vortex

Niinhän sitä sanotaan, että ilmastonmuutos aiheuttaa äärimmäisyysilmiöitä säissä - ei siis pelkästään ilmaston lämpenemistä. On nyt sitten ilmastonmuutosta tai ei, mutta meillä on ollut mielestäni kohtuullisen kylmä talvi. Saatiin nauttia jopa -13 oC pakkasista näillä Syvän Etelän leveysasteilla pari viikkoa sitten ja sen jälkeen muutama päivä sitten päästiin miinus yhdeksään. Tänään Polar Vortex -tunnelmat jatkuivat, kun saimme talven ensimmäiset lumet. Lumisade ei sinänsä ole outo juttu olkoonkin, ettei välttämättä jokavuotinen tapahtuma. Viime vuonna ei esim. satanut kertaakaan, mutta tänään on viiden sentin kerros maassa.

Töissä oltiin odottavalla kannalla, mitä tehdään, sillä sade alkoi puolenpäivän maissa. Loppujen lopuksi pomoni käski joukkonsa lähtemään klo 15.30, että kaikki ehtivät kotiin ennen teiden jäätymistä. Täällähän ei mitään nastarenkaita tunneta ja teiden hiekoitus ja suolaus on mitä on. Minulla ei ollut härän häivää ja pääsin kotiin hyvässä järjestyksessä. Yöksi on odotettavissa pikkupakkasia, ehkä -5 oC.

Kotiintultua oli pakko napata kamera mukaan ja mennä ulos nauttimaan, kun vielä päivänvaloa riitti. Allaolevasta vihreästä "madosta" tuli suosikkikuvani. Ei se mikään mato ole, vaan ajotien rakosessa kasvavaa sammalta, joka nyt sai jäähilekerroksen päälleen.





 Mirrit ovat kulkeneet sisällä ja ulkona. Viime kevään pentu Yapi etenkin ihmetteli luonnoilmiötä ja söi lunta. Toiset tuumivat, että ilmankin pärjäisi.

Lumisade jatkui vielä illalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti