lauantai 25. tammikuuta 2014

Hummeri Thermidor - esivalmistelut

Lähtölaskenta on alkanut: kävin tänään ystävättäreni kanssa hummeriostoksilla läheisessä farmers´ marketissa ja kassiin ilmestyi kolme "keskikokoisten" altaasta noukittua hummeria ja nämä ovat peräisin Mainestä. Keskikokoisiksi lasketaan täällä (tai ainakin siinä myymälässä) alle 800 g painoiset otukset. Näille tuli painoa n. 2.2 kg ja hintaa $52.70 eli siinä 40 euroa. Rouva Raadelma, ruoan on parasta olla hyvää, koska perusvärkkeihin on satsattu asianmukaisesti!















Tiina kauhistui, kun hänelle selvisi, etteivät hummerit olleetkaan hänelle illalliseksi vaan joutuivat kasariin keitettäviksi.
Valkoinen läjä yhden hummerin päällä on suolaa, koska Seniori katsoi asiakseen lisätä keittoveteen "suolaa ja enemmän suolaa" Onni-Klovnia mukaillen.









Pulikoituaan kattilassa 10 min hummeripojat olivat punakoituneet mukavasti ja pääsivät takakuistille jäihin ja jäähylle odottamaan huomista Thermidorin kakkosvaihetta.
Ollessani hummeriostoksilla poikkesin myös marketin viinipuolella ja pääsin sattumoisin juttusille heidän viinimyyjänsä kanssa, joka sai minut kokeilemaan oheista laatikkopunkkua, jota Yapi tuossa esittelee. Kehui sitä hintaansa nähden niin hyväksi, etten tulisi katumaan. Miehellä oli sen verran hyvä supliikki, että oli pakko ostaa minilaatikko (1.5 l).











Koska tyyppi nyt sattui olemaan hollilla, niin kysyin samalla ehdotuksia hummeriaterian juomiksi. "Hmmmmh, jotakin kuivahkoa valkoviiniä. Hmmmmh. Tämä Seis Circles voisi sopia eikä hintakaan hirvitä. Neblakin voisi olla OK. En ole tosin itse tätä nimenomaista maistanut, mutta rypäleistä päätellen, se voisi olla varteenotettava vaihtoehto ja taas sama juttu hinnan kanssa: edullinen kokeilu." En siis todellakaan kulutanut paljon taaloja viineihin ($7-8/plo), mutta koko keskustelusta myyjän kanssa jäi niin iloinen mieli, ettei yhtään harmita. Kaveri kysyi, mistäpäin olin kotoisin ja kerrottuani olevani Suomesta, hän sanoi ex-vaimonsa olevan Norjasta ja poikansa nimi on Axel. Olisi itsekin saattanut olla skandinaavi tai hollantilainen, sillä vähän oli korostusta hänenkin puheessaan.

Toivottavasti mitkään yökyöpelit - lähinnä pussikarhut ja pesukarhut - eivät käy ilmaisaterialla meidän kuistilla, sillä en ihan helposti suostu jakamaan aarrettani niiden kanssa. Olen kyllä yrittänyt suojata hummerini.

Huomenna lisää...







1 kommentti:

  1. Hienolta näyttää!!! Et tule pettymään, lupaan sen.

    Mielenkiintoista muuten, että sinun kolme hummeriasi maksoivat melko lailla täsmälleen saman kuin meidän kaksi. Mikähän lienee dollarin euron suhde parhaillaan?

    Laatu on teilläpäin taatusti parempi kuin meillä. Taikka no, sieltä suunnalta meidän hummerimme lensivät tänne...

    Muistithan ostaa viinin lisäksi vermuttia?

    VastaaPoista