sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Panem et circenses

Tai ehkä pikemminkin "munkkeja ja veroilmoituksia".

Opiskelijapoikamme tuli kotiiin viikonlopuksi ja leivoin hänelle paluumatkan evääksi munkkeja, koska tänään Broncos ja Seahawks pelaavat Super Bowl -mestaruudesta ja sitä seuratessa on tapana syödä mitä epäterveellisimpiä ruokia. Ei nyt ehkä yleensä munkkeja, mutta erilaisia dippejä, pizzaa ja kanaa jne.
Joskus vuosia sitten olin leikannut Hesarista talteen artikkelin Munkkikestit lapsenmielisille ja koska olin kokeillut siinä ollutta reseptiä hyvällä menestyksellä pariin kertaan, niin en arkaillut ottaa sitä esille uudestaan. Perimme parikymmentä vuotta sitten sähköwokin kavereiltamme (muuttivat ulkomaille); se seisoi käyttämättömänä pitkään, mutta kerran kokeilin laitetta tällaiseen paistoshommaan ja se onnistui kohtuullisen hyvin eli nyt taas uudestaan. Syntyihän siitä munkkeja. 45 tarkkaan laskien. 40 meni pojan mukana asuntolaan, sillä en tosiaan uskaltanut jättää yhtään enempää kotiin.

Sähköwokki on näpsäkkä, koska sain sen riittävän kuumaksi uppopaistamiseen ja myös hoidettua paistohommat takakuistilla eli ei tarvinnut kärsiä rasvankärystä sisällä.

Lukioaikoina oli meidän koulun lähellä leipomo, jota kutsuimme "Possulaksi", koska sieltä sai nimensä mukaisesti mitä parhaimmat possumunkit. Se oli juuri niin lähellä, että ruokatunnin aikana ehti käydä asioimassa. Siitä tuli viikottainen tapa. Rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että Possulan munkit olivat parempia kuin nämä minun.

Ne veroilmoitukset??? Tammikuun aikana ollaan saatu eri puolilta viime vuoden veroilmoitukseen liittyvää tietoa ja tänään rupesin kasaamaan sitä kaikkea, että näkisin, tuleeko mätkyjä vai palautusta, Jos saadaan palautusta, niin kannattaa toki tehdä ilmoitukset heti, mutta mätkyjen osalta saa maksuaikaa huhtikuun puoliväliin. Näyttää olevan aikalailla plus-miinus nolla meidän osalta, mutta tarvin vielä pari kaavaketta juniorin opiskeluihin liittyen, koska ukko on meidän kontolla toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti