keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Toinen kierros talvea


Olisi pitänyt suojata auton ikkunat
Tasan kaksi viikkoa vuoden ensimmäisen lumisateen jälkeen pääsimme nauttimaan talvisäästä uuden kerran. Tällä kertaa tosin lunta ei juuri ole, mutta jäätävä sade on kuorruttanut teiden pinnat ja puiden oksat. Ja taas tuli vapaapäivä töistä... Tämänkertainen luonnonilmiö on ristitty jäämyrsky Pax´iksi.

Kävin aamulla tutkailemassa tilannetta ulkona. Jäätävä sade ropsahteli maahan ympärilläni kuin paraskin raekuuro, imeytyi kaikkiin pintoihin ja painoi keveimpiä puiden oksia maata kohti, mutten muuten nähnyt vahinkoja. Tympeän harmaata ja hiljaista. Pari autoa oli liikkeellä, mutta kaikenkaikkiaan ollaan kuin kusi sukassa. Ei ole mikään sellainen ilma, joka innostaisi elämöimään. Ei ole pulkkakeli eikä pääse lumilinnoja rakentamaan. Toisaalta vaikka olenkin oikea vilukissa, niin pidän vuodenaikojen vaihtelusta ja jopa tällaisesta säästä, sillä kaiken tämän jälkeen kevät tuntuu sitten oikein mukavalta.

Rosmariini



Rosmariinipensaitani ei jää hetkauta. Eipä niihin vaikuta oikein mikään eli puutarhurin unelmakasvi!








Laitoin jo eilisiltana pataleipätaikinan alulle, sillä tiesin jo olevani tämän päivän kotona ja pääseväni leipomaan. Lisukkeeksi rouhin taikinaan pellavansiemeniä. Mitähän muuta tänään tekisi? Veroilmoitusta voisi jatkaa, sillä nyt pitäisi olla viimeisetkin kaavakkeet hyppysissä. Seniori viettää päivän tyylilleen uskollisesti kauneusunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti