torstai 29. syyskuuta 2011

Patjan arvoinen sänky

Hankimme alkuvuodesta uuden patjan makuuhuoneeseemme. Oikein sellaisen TempurPedicin ja olemme kyllä olleet tyytyväisiä. Kirjoitin siitä blogiinkin helmikuussa. Ainoa minua kaihertava juttu silloin oli se typerä metallikehikko, jonka päälle patjasysteemi nostettiin. Eihän se kehikko mikään kallis ollut - ehkä 10 taalaa - eikä juuri näy, mutta silti. Ei kertakaikkiaan istunut minun esteettiseen silmääni. Arvaatte mihin tämä johtaa...

Silloin tälllöin hain netistä ideoita sänkyä varten. Piti olla puuta, yksinkertainen, ei hirvittävän kallis, riittävän tukeva. Viime aikoina hausta tuli jokailtaista hupia. Löysin yhden, josta todella tykkäsin, mutta kaikkineen reilun kolmen tonnin hinta sai minut nopeasti toisiin aatoksiin. Kuva unelmastani ohessa. Muitakin kivoja tuli vastaan. En tietenkään unohtanut käydä läpi Crate & Barrelin valikoimia (Sierra ehkä, mutta jokin siinä tökkäsi).

Aika nopeasti löysin saitin nimeltä tatamiroom.com ja ta-daa! Tällainen vaihtoehto oli tarjolla.
Hinta oli passeli ja tämän olisi myös saanut vähän korkeampana versiona. Otin extrana tarjotun päädyn, kun sängyssä kuitenkin tulee välillä istuttua telkkaria katsomassa. Tämä on siitä hauska, että se kootaan kuin palapeli. Koko sängyssä on vain kolme ruuvia ja ne kaikki liittyvät keskellä sänkyä kulkevaan tukeen. Jalat ja sivulaidat ja korkea pääty vain niksautetaan paikoilleen. Yhden nukutun yön perusteella voin myös sanoa, että tukeva on. Painoa n. 80 kg. Ei vikissyt, ei hajonnut, ei hytkynyt. Materiaalina kumipuu. Valitsin hunajanväriseksi petsatun version.

Tuon tatamiroom.comin kautta olisi saanut myös ihka oikeat tatamimatot, jos sellaiset haluaa sängylleen. Pähkäilin, josko hankin nekin, sillä nuo Tempur-patjat vaativat tasaisen alustan, pelkkä puuritilä ei riitä. Lopulta päätin käyttää olemassaolevat n 12 sentin korkuiset tasot olkoonkin, että ne sitten verottavat päädystä. Eli se jää matalemmaksi kuin muuten olisi.
Vasemmalla kaksi kuvaa meidän sängystä - nimenomaan siitä palapeli-ideasta. Se on hauska ja tosiaan toimii käytännössä. Olin myös erinomaisen tyytyväinen myyjän toimitukseen, sillä tilasin vasta viime perjantaina, sain lähetyksen Kaliforniasta eilen (keskiviikko) ja kaikki oli pakattu todella hyvin neljän isoon laatikkoon. Kokoamisohjeet olivat aika simppelit. Seniori tietysti oli sitä mieltä, että minun pitäisi odottaa viikonloppuun ja vasta sitten koota sänky. Ja että telon selkäni osia nostellessa. Ja niin edelleen. Ja niin edelleen. Pöh! Miksi hitossa odottaisin viikonloppuun??!! Mikä siinä viikonlopussa niin maagista on?? Sanoin seniorille, ettei minua ole tehty odottamaan. Olen aivan liian "hyper". Viisaasti hän seurasi touhua sivusta kommentoimatta sen enempää ja lopulta meni vierashuoneeseen pois tieltä. Ei insinööreistä ole mihinkään! Ei ihan joka asiassa ainakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti