lauantai 24. syyskuuta 2011

R.E.M.


Osattiin Georgiassakin tehdä musiikkia. Paino sanalla osattiin, kun R.E.M.:kin hajosi kuluneella viikolla. Toisaalta 30 vuotta on aika pitkä rupeama yhden bändin pysyä kasassa ja tuottaa kuunneltavaa musiikkia faneilleen.

Valitsin tähän yhden heidän tunnetuimmista kappaleistaan eli Losing my religion. Tuo ilmaus uskonnon menettämisestä oli sellainen, joka ei tullut vastaan ennenkuin muutin tänne USA:n eteläosiin. Itse asiassa sillä ei ole mitään tekemistä ateistien kanssa eikä uskonnon muutenkaan - ei ainakaan täällä - vaan yksinkertaisesti malttinsa menettämistä; käyttäytymistä tietyssä tilanteessa toisin kuin tietäisi oikeaksi. Kuten äitimuori olisi asian  ilmaissut "Tuo saa minut puhumaan itsekseni". "I was about to lose my religion just now!" sauhusi meidän tuotantopäällikkö, kun joutui setvimään jotakin ongelmia tehtaan puolella ja tiesin just tasan tarkkaan, miltä hänestä tuntui.

Kuten aina, itse kukin voi kehitellä sanonnalle omia merkityksiään,

4 kommenttia:

  1. Tämä kyllä saa muistoja nousemaan mieleen. Mutta mitä tarkoittaa bandin nimi R.E.M.? Wikipediasta löysin vain tällaisen selityksen:
    Yhtye oli päättänyt ottaa nimekseen sanakirjasta löytyneen "R.E.M:n". Muita harkittuja vaihtoehtoja olivat muun muassa "Negro Eyes", "Slut Bank" ja "Cans Of Piss".

    VastaaPoista
  2. Enpä tiedä vastausta, mutta sanonpa vain, että mieluimmin sekin kuin Kusitölkki.

    VastaaPoista
  3. Vai voisiko se tarkoittaa Rapid Eye Movementia eli unen syvintä vaihetta, jolloin ihminen näkee niitä uniakuviaan?

    VastaaPoista