Kun luin ohjetta, niin se ei tuntunut mitenkään tutulta, mutta kun sitten pääsin hyvään vauhtiin, keitiöön levisi sellainen déjà vu-tuoksu vuosien takaa äitimuorin keitoksista. Ei hän varmaan juuri tätä burgundinpataa tehnyt, mutta jotakin, jossa oli samoja aineksia.
Sipuli, porkkana ja selleri |
Paisti ja pekoni |
Vihannekset tirisemässä sulassa sovussa pekonin kanssa |
Padan nestetasapainoa hoidettiin näillä
|
Koska olen erilainen nuori, ei pataan käytetty punkku ollut mitään odotettua burgundilaista, vaan argentiinalaista malbeciä. Konjamiini oli sentään sitä itseään eikä mitään brandy-yritelmää.
Basilikaa, oreganoa ja rosmariinia |
Miksikö tämä resepti rupesi kiinnostamaan? Raadelman Rouva kirjoitti blogissaan, että kannattaa kokeilla, vaikka valmistamisessa onkin muutama turhalta tuntuva vaihe...kaikkia mutkia ei kannata ruoanvalmistuksessa oikoa...ruoan maku muodostuu sen raaka-aineista, ei mausteista. Niin juuri! Sen takia tämän ruoan kanssa oli kiva puuhastella, kun oli aikaa. Lopputulos oli vaivan väärtti ja olen huomannut seniorin käyneen santsaamassa jo ainakin kahteen kertaan. Kiva päätös tälle sateisen pilviselle päivälle.
Tadaa! |
No WAU jo toisen kerran! Hyvältä näyttää näin etäältä katsottunakin.
VastaaPoistaBurgundin pata oli varmasti yksi 1970-luvun trendiruokia, koska muistan meilläkin äidin sitä valmistaneen.
Olisit muuten voinut kokeilla tähän sitä äitisi emalipataa - mahtuuko se uuniisi? Ruoanhan valmistaa myös liedellä alusta loppuun, mutta minä olen niin laiska että suosin uuniohjetta.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaSe emalipata kyllä mahtuisi uuniin ja vähältä piti, etten käyttänyt, sillä uunivuoka oli käydä ahtaaksi. Ensi kerralla sitten ja siinä sitä deja vu´ta vasta olisi.
VastaaPoista