sunnuntai 26. elokuuta 2012

Oliivi

Saanko esitellä uusimman perheenjäsenen:
Kuvassa oleva Notre Damen kellonsoittajan kaksoisolento on Oliivi - tai Olive, jos ihan tarkkoja ollaan. Tämä noin 10 kk vanha kaunokainen (joka ei normaalisti ole mikään kyhmyselkäinen) tuli meille vähän yllättäen, sillä meillähän on jo kaksi mirriä talossa emmekä olleet varsinaisesti suunnitelleet uuden ottamista. Huomasin kuitenkin viikko sitten fb:ssa yhden futistutun hätähuudon, sillä heidän pitäisi luopua Oliivista perheenisän allergian takia ja etsivät neidolle uutta kotia. Minun sydämeni suli tietysti samantien eikä meidän miehille tarvinnut sanoa kuin puolikas sanaa ja juttu oli sillä selvä. Lupasimme siis ottaa Oliivin hoiviimme, elleivät löydä muita halukkaita. Eivät löytäneet ja niinpä perjantaina neiti tuotiin meille. Kaija on suhtautunut Oliiviin aika rauhallisesti eli "jos jätät minut rauhaan ja riittävän hajuraon, niin en sihise sinulle"; Tiina on taas tyytynyt naukumaan surkealla äänellä, jos Oliivi tulee kovin lähelle. Oliivia koko juttu näyttää lähinnä hieman hämmentävän, sillä lähes pentuna - olkoonkin, että jotakuinkin täysikasvuisen kokoisena - se on vielä hyvin leikkisä.

Oliivin kasvot ovat ihan kuin Tiinan ja ilme on myös samanlainen. Vaikka molemmat ovat melko pitkäkarvaisia, niin niiden turkki on erituntuinen, sillä Oliivin on kuin untuvaa ja sen häntä on tuuhea kuin haisunädällä. Se on myös varsinainen "Bigfoot"; piti oikein laskea, ettei sen "valkoisissa sukissa" vain ole ylimääräisiä varpaita. Neidin perimä on hämärän peitossa, mutta muistuttaa minusta hieman Maine Coonea; ehkä edelliset omistajat osaavat valottaa tuota jossakin vaiheessa.

Mikäpä ollessa! Kissat ovat kivoja.

Lisäys edelläolevaan 6.9.2012: Se Maine Coon -arvaukseni osui aivan oikeaan per Oliivin edellinen omistaja. Toinen puoli perimää on sitten Manxia, mutta tämä neiti ei toden totta ole mikään hännätön veitikka. Luin myös jostakin, että Maine Coonit ovat täysikasvuisen kokoisia vasta kolmevuotiaina, eli tämä vajaan vuoden ikäinen neiti voi vielä hyvinkin lisätä kokoa. Ihana kapistus!

2 kommenttia: