torstai 6. syyskuuta 2012

Ne miehet!!!

Seniorimme vaihtoi uuteen työpaikkaan kolme viikkoa sitten ja on heti huomenissa lähdössä sen puitteissa Japaniin. Koska matkasta tulee pitempi kuin viikko pari ja vaikka hänellä on työläppäri matkassa, niin siihen ei saa asentaa mitään omia ohjelmia ja koska muutenkin sen oto-käyttäminen voi olla jossakin määrin työlästä, niin rupesimme miettimään vaihtoehtoja. Seniori päätti ottaa oman läppärinsä mukaan. Minusta sen tuntui aika kankealta idealta olkoonkin, että sitten voisimme kommunikoida vaikka skypen kautta, koska minun pieni ja kevyt Kindle Fireni ei sellaiseen sovellu - valitettavasti. Muutenhan se Kindle olisi oiva laite matkalle.

Kysyin Juniorin mielipidettä, josko Seniorille pitäisi hankkia iPad. Se olisi pienempi kuin läppäri ja skypekin toimisi. "Äiti, se ei ole hyvä idea. Sinä tiedät isi ei tykkää viisaspuhelimesta niin ei pidä ostaa iPad´ia." Yritin saada kaveria puolelleni, mutta hän oli järkkymätön kannassaan. Mitä minä teen? Marssin kauppaan ja ostan iPadin ja laitan kaiken valmiiksi: sähköpostin (jopa minun ja Juniorin kontaktitiedot), skypen, lataan iTunesin musiikkivalikoiman (jos se nyt häntä kiinnostaa) ja jopa NOAA:n (USA:n sääviraston) säätutka-app´in.

Juniori oli vetää viimeisetkin partakarvansa nähtyään ostokseni ja sanoi, ettei edes itse haluaisi iPadia, koska ei usko sen kestävän (itse tosin on vankkumaton iPhonen käyttäjä). Luottaa enemmän "oikeaan" tietsikkaan, kun on sellaisia tarpeita. Ojensin kaikesta huolimatta lahjukseni juhlallisesti Seniorille, joka oli jossakin määrin hämillään. Kohteliaasti vietti parituntisen laitteeseen tutustuessa, mutta kuulin sinä aikana kaikenlaisia ärräpäitä, kun padi ei toiminut odotetulla tavalla. Nyt parin päivän jälkeen Seniori sanoi jättävänsä iPadin kotiin ja kuitenkin ottavansa oman läppärinsä mukaan tälle ekalle reissulle, kun ei ollut riittävästi totutteluaikaa. Pääasiallinen syy oli kuulemma se, että sillä oli jo tietty AutoCAD -ohjelma, jota ei vielä ollut työkoneella ja jota ei iPadille voi ladata... No jaa. Ehkä sitten toiseen reissuun mennessä aatokset jo muuttuvat ja haluaa kevyemmät pakaasit mukaansa. Se nähdään joulukuussa... Ja tällä välin MINÄ voin käyttää sitä iPadia. Ehkä se oli tässä koko ajan taka-ajatuksena.

Lisäys 8.9.12: Jotakin hyötyä siitä, että Seniori jätti iPadin minun huomiini, sillä huomasin opeteltuani miten sillä ääkköset toimivat, että sama periaate toimii myös Kindle Firessa. Ja minä olen viime talvesta lähtien luullut, ettei Kindlellä voi kirjoittaa åäö:tä! Oppia ikä kaikki, vaikka aika hidasta näillä lukemilla.

1 kommentti:

  1. No mutta noin! Sait kätevästi oman iPadin. Tosin täytyy myöntää, että olen samoilla linjoilla seniorin kanssa: meidän noin kuukauden ikäinen padimme tuntuu edelleen hieman vieraalta - mutta myös kätevältä.

    VastaaPoista