sunnuntai 5. elokuuta 2012

Rouva Raadelmasta on omassa blogissaan laittanut lukijoilleen haasteen kokata Julia Child -suosikkiresepti, koska Julian syntymästä tulee tässä kuussa kuluneeksi 100 v. Oli sitten itse enemmän tai vähemmän kiinnostunut keittiön saloista, niin Julian tapa esitellä taitojaan oli usein hyvin hilpeää seurattavaa:



Minua ihastuttaa se, miten lennosta resepti muokkautuu toiseksi, kun jokin oleellinen osanen ei olekaan odotetunlainen - kuten edellä sähkönpuute. Uskaltaisin väittää, että improvisaatiokyky erottaa keskivertokokin huippuosaajasta.

Minulla ei todellakaan ole Julia Child -suosikkireseptia vedettävissä takataskusta, mutta toki Raadelman Rouvan haaste sinänsä kutkuttaa. Yllytyshullu. En ole vielä lyönyt lukkoon omaa reseptiehdotustani, mutta sanoisin sen liityvän tavalla tai toisella yrtteihin ihan siitä syystä, että takapihallamme kasvaa monenmoista lajia: basilikaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, persiljaa, piparminttua, ruohosipulia... Eiköhän Julian varastoista löydy jotakin sopivaa. Aikaa on 5.-15.8.

1 kommentti:

  1. Ja kaiken kukkuraksi kiitos tästä kampanjastamme kuuluu sinulle, kun vinkkasit tuosta PBS-kanavan Julia Child-koosteesta! Kannustan myös Uchimurinan lukijoita osallistumaan hauskaan tempaukseemme, jossa on jopa mahdollista voittaa arvonnassa pieni palkinto.

    VastaaPoista