sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ei viikonloppua ilman projektia - Osa II

26.2. kerroin puuhasteluistani takapihalla. Tänä viikonloppuna (ja itse asiassa jo viikko sitten) jatkoin touhuja, sillä kävin juniorin suosiollisella avustuksella hakemassa ensin 10 ja tänään 15 x 18 kg:n säkkiä pintamaata helmikuussa rakentamieni kukkapenkkien täytteeksi. Tämänpäiväisellä reissulla ostimme myös vähän kasveja. Kun noita kasveja vähän avitti mullalla, niin eivätköhän pärjäile. Tai kohtapa nähdään.

Oli aivan ihana ilma touhuta ulkona, sillä perjantainen kunnon sadekuuro oli puhdistanut pihan ja nyt se odotti kutsuvana, että sinne tultaisiin möyhimään. Kaupasta tarttui mukaan sekä kukkivia (lupausten mukaan myös levittäytyviä) että satoa tuottavia kasveja. Jos onni on myötä, niin saamme kukkien ohella nauttia muutamasta mansikasta, julmetusta määrästä punasipuleita ja punaisista ja keltaisista paprikoista. Kun kerran vauhtiin pääsin, niin siirsin myös laventerini pihan toiselta reunalta tähän uuteen kukkapenkkiin. En tiedä, mitä se siirrosta tuumii, mutta toivottavasti ei tykkää kyttyrää. Laventeri kuuluu suosikkituoksuihini. Samalla siirsin myös salvian, joka oli urheasti yrittänyt kasvaa laventerin vierellä, vaikka se pihanreuna aina tahtoi jäädä kovin vähälle huomiolle.
Tunsin itseni oikein aikaansaavaksi! Muutama kasvi vielä penkkeihin mahtuisi, mutta niitäpä ehtii tässä miettiä. Varmaan ainakin joitakin yrttejä kesäksi...

Täällä tosiaan lämpötila nousi 27oC:een tänään. Jos tuo ei ole keväistä niin en tiedä, mikä olisi. Kreivin aikaan uusimme ilmastoinnin ja hyvin tuntuu toimivan!

2 kommenttia:

  1. Voi kun jo pian pääsisi jakamaan tuota puutarhariemua! Oletko muuten kokeillut rosmariinia yrttimaassasi? Tai timjamia? Ne ovat ainakin kiitollisia keittiön puolella?

    VastaaPoista
  2. Rosmariinia on jo kaksi muhkeaa pensasta vanhastaan. Ne ovat hyvin kiitollisia kasvatettavia. Timjamia ostin tähän uuteen penkiin ja myös basilikaa, jonka mausta tykkään kovasti ja tietysti persiljaa. Korianteriakin pitää hankkia. Minä pidän siitä, mutta seniorin mielestä se maistuu kummalta. Vähän sellainen "acquired taste" niinkuin minulle yleensä sinihomejuustot.

    VastaaPoista