tiistai 31. tammikuuta 2012

White Sweet Potatoes with Mirin and Honey: bonappetit.com

White Sweet Potatoes with Mirin and Honey: bonappetit.com

Ihan pakko laittaa tällainen resepti, kun tuli eilen kokeiltua vähän muunnellen. Omia kuvia ei ole, mutta hyvää oli, jos uskotte ilman todistusaineistoakin. Minun muunnelmani johtui ihan siitä, että kotoa löytyi vain tavallisia perunoita eikä noita makeita. Laitoin ne viideksi minuutiksi mikroon, kuorin ja sitten leikkasin vähän ohuemmiksi kuin reseptin mainitsemat tuuma-puolitoista. Minun olivat enemmän vajaan parin sentin paksuisia, mutta koska nuo "sweet potatoet" hajoavat helposti, niin sellaiset kannattaa jättää vähän paksummiksi. Muuten seurailin enempi vähempi ohjetta.

Vuosia sitten löysimme seniorin kanssa korealaisravintola Tofu House 88:n, jossa sitten kävimme usein ollessamme niillä nurkilla metropolia. Se sijaitsi Buford Highwayn varrella, joka on tunnettu kaikenmaailman etnisistä ravintoloista/kaupoista sun muista. Hyvin värikästä seutua, vaikkei ehkä silmiä hivelevän kaunista. Tuo Tofu Housekin oli ulkoisesti hyvin vaatimattoman näköisessä rakennuksessa; sisältä se kyllä oli siisti ja valoisa ja siellä oli ainakin yhtä tukevat ruokapöydät kuin meillä keittiössä. Meidän juniorin lempiruokaa olivat juuri tuontyyppiset paistetut perunat, joissa on vähän makeutta ja ne olivat ihan tavallisista potuista tehdyt. Kun astuimme sisään, niin omistaja toi heti kättelyssä pari pikkukipollista pöytään, kun tiesi, että katoavat samantien. Kysyin kerran reseptiäkin, mutta se on jo minulta täysin unohtunut, vaikkei mukamas ollut kovin monimutkainen. Vähän siis Tofu Housen muistoksi tein noita perunoita, sillä noin vuosi sitten huomasimme yllättäen, että ravintola oli sulkenut ovensa. Nyyh!

Ja miten arvioisin oman kokeiluni? Sanotaanko, ettei jäänyt yhtään mitään jäljelle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti