sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Iltapäivän ratoksi

Kun saan jotakin päähäni, niin yleensä rupean toteuttamaan sitä aika nopeasti. Miksi odottaakaan, kun ei ole järkevää syytä. Tämänpäiväinen juttu oli taas yksi versio kalenterin uusiokäytöstä. Anoppini tapaa lähettää meille joka vuosi kissakalenterin (Suom. huom. hän lahjansa sisältävät aina jotakin kissoihin liittyvää) ja nimenomaan Hajime Okamoto -nimisen artistin kuvittamia. Niitä on ehtinyt kertyä jo erinäisiä ja säästän kaikki kuvat, koska ovat ihania mielestäni.

Tämänkertainen kohteeni oli juniorin kylppärin kaapisto/laatikosto. Sen ulkokuori on ajan mittaan kokenut erilaisia muutoksia alkuperäisestä valkoisesta maalista ja kullattu-valkoinen posliini -vetimistä (Näin meidän kesken, aivan hirveät vetimet).

Olen käyttänyt noita kalenterikuvia jo useissa huonekaluissa koristeina alkaen vierashuoneen lipastosta. Lipaston ostin viitisen vuotta sitten muutamalla dollarilla Goodwillistä, putsasin, maalasin siniseksi ja sitten kokeilin kalenterikuvia lisukkeena. Tuon kokeilun innostamana olen sittemmin ympännyt kuvia  eteisen penkkiin ja meidän makuuhuoneen lipastoon.

Tässä se penkki. Se oli alunperin valkoinen sekin, mutta sitten "sottamaalasin" sen purkinpohjalle jäänellä harmaalla ja lisäsin noita kalenterikuvia. Kuvat kiinnittyvät Erikeeperiä muistuttavalla Mod Podge -pohjustus-liima-päällystysaineella ja samaa ainetta levitän nimensä mukaisesti muutaman kerroksen myös kuvien päälle. Se kuivuu kirkkaaksi. Vaikka kuvat näyttävät ensialkuun kupruilevan, niin kuivuttuaan paperi tasoittuu.  Hyvin toimii ja pinta kestää pyyhkimistä. Ei pomminkestävä, mutta täysin passeli tuohon tarkoitukseen.

Pakko laittaa kuva meidän lipastostakin, kun nyt alkuun päästiin.

Ja sitten. Ta-daa!


En ollut paljastanut aikeitani juniorille etukäteen ja koska hän oli tänään sopivasti futiskaverinsa luona, niin ei tiennyt puuhistani. Meidän arkkikonservatiivi, ei muutoksista pitävä nuori mies antoi hyväksyntänsä heti kättelyssä kotiintultuaan: "Hei, tuo on hyvä. Paljon värejä. Minä tykkään."

Jos me ikinä myydään tämä talo, niin pitää varmaan vaihtaa kylppärin kaapistosysteemi, koska tuo villi väritys ei ehkä ole kaikkien mieleen. Se on sen ajan murhe ja siinä vaiheessa on varmaan pitänyt jo laittaa koko kylppäri täysremonttiin!

Kalenterikuvia on vielä aika kasa jäljellä ja lisää tulee joka kuukausi vuonna 2012, koska meillä on uusi seinällä.... Saisikohan kalenterikuvilla koristeltuja esineitä myydyksi? Hmmh! Voi olla, että tekijänoikeuksia tulisi poljettua, jos sellaista tekisi. Teen siis omaksi ilokseni ja täytän talon niillä. Varatkaa tummat lasit mukaan, kun käytte visiitillä! Kai pidätte kissoista?

9 kommenttia:

  1. Vad fint det blev! Du är ju vid det här laget redan vanha konkari när det gäller möbeltapetsering. Mod Podge känns bekant.. har inte själv testat men många andra pysslare har använt det.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tack, tack! Jag var mycket nöjd med resultatet jag också (men man får ju vara en aning egenkär). Och skojigt var det!

    VastaaPoista
  4. Saakohan Suomesta jotain Mod Podge -tyyppistä tavaraa? Jotenkin niin pistää ihan silmään nuo vanhan kaapin ovet; ihan paljaina tuossa...:)

    Ja sopiva Clinton Karhu -kalenterikin on odottamassa; sopisi juuri tähän tarkoitukseen. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  5. Kivannäköistä! Taitavat olla melko suurikokoisia kalentereita, kun materiaalia on riittänyt noin paljon. Hauska idea, kertakaikkiaan.

    LeenaIrenelle vinkki: sellaista Decoupage-lakkaa voi käyttää ainakin pienempiin kohteisiin samalla tavalla. Olen tiimarista ostanut yhteen joulukorttiprojektiin kerran. En kyllä tiedä, että toimiiko se noin isona pintana. Mrs Uchimurina voisi kenties tietää?

    VastaaPoista
  6. Decoupage-lakka on varmaan kokolailla samaa tavaraa kuin tämä Mod Podge. Olettaisin, että jokin askarteluliike osaisi myös antaa vinkkejä ellei Tiimarista löydy. Siitä vaan LeenaIrenen mielikuvituksen siivet lentämään. Ja toden totta, minullakin on vielä Suvelan herrasväeltä saatu Karhu-kalenteri olemassa... Oi joi!!

    Nuo minun kisskalenterini ovat ihan sellaisen peruskalenterin kokoisia, mutta niitä on kertynyt jo niin monen vuoden ajalta, ettei raaka-aineesta ole puutetta - ja lisää tulee joka kuukausi.

    VastaaPoista
  7. Lakkavinkki Helsinkiläisille: Hobbypoint Fredrikinkatu 61 tai sitten rautakauppa josta saa isompia lakkapurkkeja. Luin jostain että Tikkurilan Kiva-lakka on edullinen jota decoupageaskartelijat käyttävät. Pienet lakkapurkit ovat aika kalliita ja jos tarvitsee vähän enemmän rautakaupan purkit tulevat edullisemmaksi. Luin myös että monet tekevät tavallisesta Erikeeperistä lakkaa mutta en tiedä kuinka hyvä lopputulos siitä tulee. Pieniä decoupagepurkkeja saa Sinellistä ja Sinooperista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kaikille vinkkaajille! Innostava projekti on askelen lähempänä toteutumistaan. Sitä paitsi löysin mainitsemani kalenterin lisäksi toisenkin aiheeseen sopivan kalenterin. Ja nykyään on niin mahtavia tapetteja, että niistäkin saisi samalla tekniikalla kivaa jälkeä.

      Poista
  8. Kiitos Minervalle ehdotuksista. Luulenpa LeenaIrenen sormien syyhyavan. Sopii sitten laittaa kuvapostia projektin tuloksista.

    VastaaPoista