sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joululahjavihje


Jos vielä on joululahjan puutetta ja tykkäät värkätä omatekoisia, niin tässä yksi nopeatekoinen idea: rinkulahuivi. Tuo löytyi Threads-lehden tammikuun 2012 numerosta (The Koos Loop. A designer´s spin on the infinity scarf), mutta huomasin, että netistä löytyy vastaavia muitakin ohjeita, koskapa tällaiset tuntuvat olevan suosittuja.

Minulla oli ikivanha (n. 25 vuotta tai silleen) Arolan puuvillainen pitkä n. 170 x 35 cm mittainen huivi, jota en oikein koskaan käyttänyt sen enempää, vaikka olin aikoinaan ostanut sen nimenomaan harmaa-mustavärityksen takia ja materiaali on harvaankudottua ja pehmeää. Se oli liian kepeä lämmittämään hartioita, turhan tumma kesäajan käyttöön ja vähän liian iso tavalliseksi huiviksi, mutta se oli oiva koekappale ohjeen testaukseen. Saatuani spiraalin ommeltua minulla meni aikaa pähkäillessä, miten huivin päät ommellaan yhteen. En tahtonut ymmärtää lehden ohjetta ja kuvaa. Piti ottaa puolentoista tunnin tauko, viedä juniori futiskaverinsa luo, turista siellä hetki niitä näitä ja sitten kotiintultua jatkaa harjoituksia. Tauko teki hyvää ja koin valaistuksen. Huivi on valmis.

Tämä on todella helppo tehdä ja siihen voisi käyttää aika tyyriitäkin materiaaleja, koska niitä ei tarvitse hirveän suuria määriä. Koska olen perinyt äitimuorilta aikamoisen kokoelman huiveja, niin voin hyvin kuvitella, että muutamat niistä tulevat löytämään uusiokäyttöä tällaisina rinkuloina ja luulisin, että muorikin hyväksyisi ajatuksen.

2 kommenttia:

  1. Fin halsduk! Tubhalsdukarna i akryl/ull är riktigt hot här! Jag har i flera olika färger men har haft funderingar på att försöka sticka en egen. Vet inte riktigt om jag ska ha rundstickor eller vanliga stickor... så måste fundera lite till.

    VastaaPoista
  2. Tack, tack! Den här var lätt att sy men skulle vara fiffigt att sticka en också. Kanske av alpacka garn...

    VastaaPoista