perjantai 16. joulukuuta 2011

Olen pitänyt pari vapaapäivää, tarkkaan ottaen kaksi ja puolikas päälle. Tuli hyvään rakoon, sillä lomapäiviä oli vielä jäljellä ja töissä on ollut aika stressaavaa. Joskus stressi voi olla ihan hyväkin asia, kun se on oikeanlaista ja pitää pikkasen varpaillaan, että sitten osaa antaa parasta panostaan työnantajalleen. Tämä viime aikojen stressi ei valtettavasti ole kuulunut siihen kastiin. Lähdin töistä puolilta päivin keskiviikkona enkä ole sen jälkeen juuri ajatuksen puolikastakaan lähettänyt siihen suuntaan.

Tämän päivän aikaansaannokseni oli varpaiden lakkaus ja valitsin väriksi fuksianpunaisen. Tuli samalla mieleen runo kymmenestä varpaasta. En muista, kenen kynäilemä, mutta ideana oli, ettei elämässä mikään voi olla huonosti, kun on kymmenen niin hurmaavaa varvasta. Se summaa tämän päivän tunnelmat aika oivasti.

Aamupäivän käytin joulusiivoukseen enkä pitänyt sen tekemistä minään rangaistuksena. Tuli vaan hyvä mieli, kun ensi viikolla riittää suunnilleen pikainen imurointi ja lattioiden pyyhkäisy. Tomerana tätinä pyyhin myös lattialistat ja ovet. Äimistelin, miten hirveästi meillä on ovia. Jos oikein olisin aikaansaava tulevan joululoman aikana (saan välipäivät vapaata, elleivät korkeammat voimat töissä puutu tuohon), niin maalaisin kaikki lattialistat, ovet ja karmit, sillä sen verran ovat nuhjaantuneet vuosien mittaan. Hirveä homma kuitenkin ja aika tylsää maalausnyhertämistä, vaikka maalaaminen muuten on kivaa etenkin, jos saa olla suuripiirteinen. Höm! Täytyy vielä harkita.
Meidän joukukranssi alkaa olla sen verran säälittävässä kunnossa, että pitäisi laittaa jo pois tai ainakin käydä keräämässä muutama uusi käpy ja vaihtaa eniten jyrsittyjen tilalle. Mietin jo, kehtaako koko systeemiä edes ripustaa näytille, mutta kehtasin kuitenkin. Tuli vähän mieleen se Jaska Jokusen surkea joulukuusi.
Nyt on perjantain iltapäivä tuskin puolivälissäkään. Nautinnollista, kun ei ole minnekään kiire. Otin esille jouluaaton reseptit ja rupesin suunnittelemaan viikonlopun ostoskierrosta, sillä joitakin raaka-aineita voin hankkia jo ennakolta (piparminttuesanssia, valkoista suklaata, calvadosta...). Laitan reseptit jossakin vaiheessa blogiin, jos vaikka joku muukin haluaa kokeilla Mint pots de crémeä sun muuta ei-perinteistä jouluruokaa. Farmers´ Market, täältä tullaan - huomenna!

Tämän illan ohjelmassa on juniorin sisäjalkapallomatsi, mutta se on vasta klo 22. Onneksi pelipaikka on vain 5 min päässä! Hänen Team Xtreme pelasi ekan matsinsa keskiviikkoiltana ja voittivat 4-2. Vastustaja oli tuttu jo viime talvelta, mutta ei mitenkään positiivisessa mielessä, sillä pelaavat enempi raakaa peliä. Vähän sellaiset rugby-vapaapainiotteet ja yksi pelaaja passitettiinkin kokonaan pois kentältä ja rakennuksesta epäurheilijamaisen käytöksen takia. Toki futis on hyvin fyysinen laji, mutta säännöt eivät tietääkseni salli nyrkkeilyä.
Tulipa sillisalaattitekstiä tällä kertaa, mutta väliäkö hällä, kun ainekset olivat sellaiset.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti