perjantai 19. elokuuta 2011

Kippis!

Olin muutama vuosi sitten ostanut meille tusinan pakkauksen yleisviinilaseja eli siistejä, muttei mitenkään mieleenpainuvia jokapaikanhöyliä. Ajan kuluessa niitä on särkynyt ja nyt huomasin, että vain neljä on yhä jäljellä. Vaikkei meillä kotona ole normaalisti kuin kaksi viininjuojaa, niin voisi toki olla muutama extrakappale laseja olemassa. Olin jo laittanut sihtini yhteen neljän pakkaukseen, mutten sillä kertaa ostanut. Kun kävin myöhemmin niitä katsomassa, niin eivät jostakin syystä kuitenkaan houkutelleet. Niissä oli pieniä kaiverrettuja pallokrumeluureja. Tavallaan kiehtovia, muttei sitten kuitenkaan. Muutamaa päivää myöhemmin kävin yhdessä toisessa vakio-ostospaikassani eli TJ Maxx´issa ja a´vot! Neljä 32 cl:n viinilasia hintaan $7.99. Oli aivan pakko ostaa. Ei näissäkään mitään niin erityistä tunnusmerkkiä ollut eikä ensimmäistäkään krumeluuria, mutta jokin jännä jämäkkyys yhdistettynä sulavuuteen, jota en nähnyt muissa samanhintaisissa.

Suurin houkutin oli, että nämä oli tehty Italiassa. Meidän juniori on edelleen kärmeissään, että Italia voitti jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2006 ja seniorin kanssa kiusoittelemme kaveria armottomasti kaikella italialaisella. Vaikkei juniori ole ihan vielä viininjuonti-iässä, niin mikään ei ole pyhää tässä kisassa.

Jos vertaan niihin vanhoihin laseihin, niin nämä ovat pari senttiä korkeammat, pikkasen paksummat ja painavemmat. Jos löydän vielä toisen pakkauksen, niin se seuraa kotiin myös. Joo.

2 kommenttia:

  1. Kivat! Lasi kyllä vaikuttaa viininautintoon, esimerkiksi jos lasimassa on kovin paksua niin viini jotenkin "putoaa" suuhun eikä maistu niin hyvältä kuin ohuemmasta juotuna.

    Muuten: ovatko kivitasot verottaneet teidän lasistoanne? Meillä nimittäin on. Pienikin kolhaisu kivitasoon ja lasi on entinen...

    VastaaPoista
  2. Totta, lasilla on vaikutusta! Nämä italialaiset ovat skaalassani sellaista nippanappa keskipaksuista viinilasia. Minulla oli aikoinaan Pioneja, joita kutsuisin paksuiksi, jos vertailukohtaa tarvitaan ja sanoisinko vielä, että tasaisen paksuiksi. Näissä uusissa painopiste on alempana, kun suurin osa lasimassasta on puolivälin alapuolella. Se antaa tuon kivan jämäkkyyden ja luulenpa, että ne vanhat särkyivät lähinnä juuri siitä syystä, etteivät seisoneet yhtä tukevasti, kun olivat ohuet päästä varpaisiin.

    Ei nyt tule mieleen, että kvartsitasot olisivat verottaneet lasistoamme, mutta jotenkin sitä myös yrittää olla varovaisempi kuin vanhan laminaatin aikoina. Kvartsi ei anna anteeksi pikkutöytäysyjä, vaikka aivan ihana materiaali työpöytänä onkin. Tähänastisista kodinparannusprojekteista nuo tasot vievät voiton.

    VastaaPoista