lauantai 16. heinäkuuta 2011

Melkein jälkimainingeissa

Viikon mittainen valtiovierailu lähestyy vääjäämätöntä loppuaan. Seniori on nauttinut veljensä ja veljenpoikansa käynnistä; se on ilmeistä.Toki toivon, että myös vieraat ovat viihtyneet meillä. Itse en ehtinyt töiden takia viettää kovinkaan paljon aikaa heidän kanssaan, mutta iltaisin sentään. Lankomiehen kanssa tulen hyvin juttuun, mutta pojan kanssa kielimuuri on estänyt syvemmät keskustelut. Poika muutenkin tuntuu olevan hyvin hiljaista ja vieraskoreaa sorttia olkoonkin, että nyt loppua kohti alkaa päästä kuorestaan. Ehkä ensi kerralla on sitten vielä vapautuneempi.


Seniori ryhtyi kilpailemaan Raadelman Rouvan kanssa ruoanlaitossa ja ohessa eilisillan mestarinäyte eli iso pannullinen okonomiyakia. Voisi ehkä lähinnä kuvata on kaali- ja lihasuikaleista paistetuksi letuksi (taikinassa ei kuitenkaan liene maitoa). Mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan sinne voi laittaa kaikenlaista lisuketta; tässä oli esim. paljon pinaattia. Mausteena mm. kuivattuja kalahippuja, merilevää ja lähes siirappimaista okonomi-kastiketta.

Vieraiden tämänpäiväisen lähdön jälkeen pysymme kuitenkin vielä loppuviikonlopun Japanitunnelmissa, sillä sunnuntaina Japani kohtaa USA:n naisten jalkapallon maailmanmestaruuskisojen finaalissa ja se matsi pitää toki katsoa.

2 kommenttia:

  1. Hoo, minua onkin kiinnostanut tuo okonomiyaki jo pidempään. Voisikos olla mahdollista saada ohjetta?

    VastaaPoista
  2. No toki, toki Rouvaseni.

    Oheiselta saitilta http://okonomiyakiworld.com/best-okonomiyaki-recipe.html löytyi ihan kelvollisentuntuinen ohje kuvien kera. Huomasin yllätyksekseni, että seniorilla on jopa em. ohjeessa mainittua okonomijauhoa (tyhmä kun olen, luulin hänen käyttävän tavallisia vehnäjauhoja). Tutkailin sen jauhopussin merkintöjä ja tämä spesiaalijauho sisältää venhäjauhoja, merileväjauhetta, suolaa, öljyä, sokeria, makrillijauhetta, bonitouutetta, bonitojauhetta ja leivinjauhetta. Äkkiseltään katsoen pussin sisältö näyttää jokseenkin vehnäjauhomaiselta, mutta makua siinä on vähän enemmän kuin ihan perusvenhäjauhossa. Äkkiäkös Rouva kehittelee vastaavan seoksen omassa keittiössään ja ryhtyy okonomiyakeja paistamaan! Siinäpä uusi ateriavaihtoehto ensi viikonlopun KesäFestareille pirkanmaalaisten kanssa.

    VastaaPoista