lauantai 30. huhtikuuta 2011

Spartan Race

Tänään juniorimme piti perheen kunniaa yllä osallistumalla Spartan Raceen puolentoistatuhannen yhtä intomielisen kanssa. Tämä nimenomainen tapahtuma järjestettiin Conyers, GA:n hevospuiston alueella, jossa v. 1996 Atlantan olympialaisten aikaan oli kaikenlaista hepoihin liittyvää toimintaa.  Mikäpä osallistuessa, kun luonnonvoimatkin olivat suosiolliset: aurinko paistoi ja asteet nousivat päivän mitaan 25 oC:een. Kyseessä on 5-6 kilsan mittainen "luontopolku", joka sisälsi erilaisia hidasteita esim. suon läpi tarpomista, piikkilanka-aita-alueen ali ryömimistä, 5 gallonan (n 19 litran) mutavedellä täytetyn sangon kantamista, sementtimöykkyjen hilaamista, keihäänheittoa, esteen yli kiipeilyä ja noiden välillä juostaan. Voittaja Hobie Callilla meni noin puoli tuntia (ja oli viitisen min nopeampi kuin kakkonen) ja tämä voittaja onkin rohmunnut ainakin neljä perättäistä Spartan Race ykkössijaa ja joka voitto poikii 1000 dollaria. Meidän juniorille kertyi mainetta, mitali, t-paita ja pari kiloa kuraa.

Juniori suoriutui kunnioitettavasti n. tunti ja vartti ajassa ja oheinen videopätkä esittää kaverin ketterää piikkilankaesteen alitusta. Leveilemättä nyt mitenkään jälkikasvuni ansioilla niin sanon silti, että en nähnyt kenenkään muun selvittävän tuota estettä yhtä nopeasti. Se vain kertakaikkiaan häneltä sujui. Liikkui kuin torakka. Torakkavertaus on tässä yhteydessä kohteliaisuus.

Ylläolevassa kuvassa juniori oli suorittamassa viimeistä estettä. Tai pitäisikö sanoa, että toiseksi viimeistä, sillä pojan ja maaliviivan välillä oli vielä kaksi pamppua heiluttavaa spartaania. Pääsi kuitenkin maaliin ja sai mitalinsa.

Ei polvi pojasta pahene...

Tämä utukuva on alkumetreiltä, kun juniori ei vielä tiennyt, mitkä kaikki kauheudet häntä odottavatkaan...

1 kommentti:

  1. Leveile nyt ihan reilusti vaan...:) Kuva puhuu puolestaan! - Täältä kommentoidaan, että "vakuuttava suoritus". Serkkupoikansa muuten totesi armeijassa ollessaan, että maastossa ryömiminen on "siistiä" (=cool, fun)

    VastaaPoista