lauantai 12. lokakuuta 2013

Guacamole & Oktoberfest

Meidän Westside 109 futiskannattajat kokoontuivat yhden jäsenen luona viikko sitten osin Oktoberfesttunnelmissa ja osin katsomaan Atlanta Silverbacksien poispeliä. Tämä nimenomainen jäsen innostuu aina välillä tekemään olutta ja nyt hänellä oli valmiina Alaskan Amberia; sepä olikin muuten todella hyvää. Sellaista pehmeän leppeää ja antoi hyvän pohjan Oktoberfestille. Me muut toimme, mitä parhaaksi katsoimme ja minun kylmälaukusta löytyi guacamolea ja pitachipsejä sekä minituulihattuja lohitäytteellä. Hyvin tekivät kauppansa.


Guacamole on niitä aika mainioita dippejä helppotekoisuutensa takia. Se on myös näppärä lisukkeena lautasenreunalla jonkin muun sopivan ruoan kera tai vaikka levitteenä leivän päällä. Yleensä ostan niitä tavallisia pieniä tummia avokadoja, mutta nyt päätin kokeilla SlimCadoa, joka on iso, sileämpikuorinen ja väriltään kirkkaammanvihreä. Ohje on pitkälti perua Food Networkin kokoelmista.




1 ½ SlimCadoa (tai 3 tavallista avokadoa)
Yhden limetin mehu
½ tl suolaa
½ tl kuminaa
½ tl cayennepippuria
½ sipulia hienonnettuna
½ jalapenopippuri (joko ihan pieneksi pilkottuna tai tehdä kuin minä: raastaa sen "Microplanella". Poista siemenet ennen pilkkomista)
2 pienehköä tomaattia, poista siemenet ja pilko
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl silputtua korianteria (tai persiljaa, ellei pidä korianterin mausta)

Sekoita limettimehu ja avokado ja muhenna kokkareiseksi (tästä ei tosiaan ole tarkoitus tehdä mitään vauvanruoansileää) ja lisää samaan syssyyn suola, kumina ja cayennepippuri. Lisää sipuli, jalapenopippuri, tomaatit ja valkosipuli varovasti sekoittaen. Koristele korianterilla/persiljalla. Anna maustua noin tunnin verran ja nauti.

Limettimehun ja jalapenopippurin määriä voi muutella maun mukaan.

Tein myös pellillisen pieniä tuulihattuja, jotka tässä vielä odottavat täyttämistä. Pakasteesta löytyi orpo pieni lohifileenpalanen, jonka kypsensin, hienonsin ja sekoitin majoneesin, wasabikastikkeen ja mausteiden kera - siitäpä syntyi täyte. Aika hilkulla oli täytteen riittävyys, mutta kyllä siitä hyvä tuli.

Ihan kivat pippalot, mutta ei riittänyt tuomaan voittoa Silverbackseille.

2 kommenttia: