tiistai 15. lokakuuta 2013

Kukkakaaliriisiä

Muutama päivä sitten sattui silmiini kukkakaaliriisistä kertova artikkeli ja jutun yhteydessä annettiin myös simppeli ja kiinnostava resepti. Kun sitten tuli aika kokeilla tuota, en tietenkään enää muistanut, missä olin ohjeen nähnyt. Tuo ei kuitenkaan paljon haitannut, sillä kukkakaalin raastaminen riisimäiseksi oli sentään jäänyt mieleen. Sen verran muistan ohjeesta, että sinä myös ehdotettiin kukkakaalin esikypsentämistä mikrossa (taisi olla ennen raastamista, mutta voin olla väärässä).

Raastetusta kukkakaalista syntyy risottomainen ruoka ja juupeli, se oli hyvää! Ja minä en edes kovasti perusta keitetystä kukkakaalista, vaan syön sen mieluimmin raakana. Johtuu varmaan siitä, että yleensä saa höyrytettyä tai vedessä keitettyä kukkakaalia, jossa ei ole mitään mausteita mukana ja se vasta on pliisua ruokaa puhumattakaan, että usein liian pehmeää. Saisi ainakin olla al dente!

Ja sitten itse asiaan. Ohjeeni on aika summittainen, mutta ei tämä tosiaan tarkkoja mittoja vaadikaan:

Käytin kokeiluuni vajaan puolikkaan kukkakaalin, jonka raastoin raakana. Muina lisukkeina oli murskattua valkosipulia, pieneksi pilkottua keltaista ja punaista paprikaa ja jalapenopippuria, rosmariinia, oreganoa, persiljaa ja suolaa.

Keitin ensin vihannekset oliiviöljyssä ja loppuvaiheessa lisäsin yrtit ja suolan. Lisäsin myös tilkan vettä, koska oma keitokseni näytti kuivahtavan ennenkuin olisin saanut kaiken kypsäksi. Itse keittoaika ei kuitenkaan ole kovin pitkä, kun vihannekset ovat jokseenkin riisinjyvän kokoisia. Ja sitten ei muuta kuin tarjolle. Nälästä riippuen tuo voi olla pääruoka tai lisuke; pääruokana tosin aika kevyt, mutta sehän ei aina haittaa.

Tähän "risottoon" voi lisätä, mitä itse haluaa: sipulia, selleriä, pinaattia tai muuta vihreää... Suosittelen aivan vilpittomästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti