sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Minä tykkään leivästä!

Ihan kaikenlaisesta leivästä. Etenkin vastaleivotusta, mutta kyllä näkkärikin maistuu, kun sille päälle satun.

Laitoin myöhään eilen illalla taikinan kohoamaan (sellaisen simppelin löysähkön, jota ei juuri vaivata), sillä tuli hinku saada aamukahvin kanssa pitkästä aikaa lämmintä leipää. Nesteeksi maitoa, koska oli vähän jäljellä ja se olisi menossa vanhaksi, ellei sille pian keksisi muuta käyttöä. Jauhoina pelkkää vehnää ja sitten auringonkukansiemeniä makua & rousketta antamaan. Kerrankin osasin laittaa riittävästi suolaa; tuskin sitä niin paljon on, että kenenkään verenpaine nousisi, mutta maistuu sentään sopivasti.

Leivoin neljä pientä vuokaleipää, koska taikina tosiaan oli niin pehmeää, ettei se muuten pysyisi muodossa. Minulla on "nelikoloinen" kivivuoka; samaa materiaalia kuin pizzakivet ja se on aika mainio moneen käyttöön. Tuli kerran hankittua, kun minut oli pyydetty Pampered Chef -kutsuille. Vähän kuin Tupperware-kutsut ja on nolo mennä eikä sitten ostaa mitään, vaikkei mukamas mitään pakkoa ole. Onneksi tuo ei ollut hirveän kallis - siinä $20 - ja on saanut jonkinverran käyttöäkin. Siitä tuollainen kivitavara on mukava, että leivän pinta saa hyvän värin.

Ja nyt on napa täynnä leipää ja olo leppoisan hyväntuulinen!


4 kommenttia:

  1. Lämmintä leipää parempaa herkkua saa kyllä hakea :)! Hauska idea tuollainen vuokaleipäpannu!

    VastaaPoista
  2. Tosi on! Ei muuta ruokaa sinä päivänä enää kaipaakaan, kun on saanut tuoretta leipää.

    Se kivivuoka on muuten yllättävän näppärä vaikka erilaisten pikkulaatikoidenkin valmistamisessa

    VastaaPoista
  3. Hyvää hyvää, tuoksuu Paloon asti! Tykkää leivästä.
    'Musteri' tässä samalla onnittelee päivänsankaria lämpimästi. Tietokoneen osoitteet on 'hajalla' niinkuin vähän koko kone. lähettäpäs e-mailosoitteesi kerran vielä.

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia "Musterille"! Onnitteluja otetaan vastaan ihan mielihyvin.

    VastaaPoista