lauantai 28. heinäkuuta 2012

Torakkaklubi

Joskus parikymmentä vuotta sitten täällä Syvässä Etelässä perustettiin Torakkaklubi - Gokiburi-kai -  jonka jäseniä ovat japanilaiset miehet ja heidän ei-japanilaiset paremmat puoliskonsa. Olen ollut seniorin kanssa mukana heti alkutaipaleelta lähtien vuodesta -91 ja yhteys on tuottanut meille monenmoista iloa, kannustusta, tapahtumia, uusia tuttavuuksia... Ikähaarukka on aika laaja, kuten myös jäsenten tausta ja ammatit. Periaatteessa ainoa yhdistävä tekijä on todellakin (mies)puolison kotimaa, mutta sepä yhdistää heti enemmänkin ja olemme kaikki taistelleet samoja tuulimyllyjä vastaan (tai tuulimyllyinä maailmaa vastaan). Hyvin kiintoisaa!

Vieressä oma Eric Carlea mukaileva versioni  madgaskarilaisesta sihisevästä torakasta, josta on tullut klubin symboli - minulla kun on näitä taiteellisia kykyjä... Pari vuotta sitten tilasin porukalle ostoskasseja, joissa on pelkistetty versio ao. kuvasta. Ne kassit saivat hyvän vastaanoton. En kyllä itse paljon perustorakoista perusta, vaikka niitä täällä piisaa, mutta nuo klubilaiset ovat ihan toinen juttu.

Tänään vietimme yhteisen nyyttikesti-iltapäivän syöden, juoden ja maailmaa parantaen ja toden totta: elämä hymyilee! Noin puolentusinan perheen vakioporukka on pysynyt kasassa alusta lähtien ja muiden osalla on pientä aaltoliikettä elämäntilanteesta riippuen. Tänään oli paikalla laskujeni mukaan 17 henkeä.

1 kommentti: