maanantai 23. heinäkuuta 2012

Ensimmäisen lomapäivän saavutuksia

Ja nyt kaikki arvaamaan, mistä näissä kahdessa kuvassa on kyse. Taidetta koteihin? No joo, tavallaan. Kävin ensimmäisen varsinaisen lomapäivän kunniaksi hankkimassa kaksi tatuointia ja tässä ne ovat photoshoppailutuokion jälkeen. Olisivat kyllä ihan siistit ilman erikoistehosteitakin. Viiksekäs mirri on nelisen cm korkea ja nukkuva 3 cm leveä eli ei mitään isoja eivätkä sellaisissa paikoissa, että heti niitä huomattaisi. En ollut ajatellut lisätä enää uusia tatuointeja päivänkakkarani jälkeen, mutta sitten ihastuin näihin kahteen simppeliin kuvaan enkä osannut päättää, kummasta pidän enemmän, niin otin molemmat, kun meillä kerran on kaksi kissaakin. Jossakin vaiheessa olin leikitellyt Rosie the Riveter -idealla, mutta vaikka se symbolina kiinnostaisi, niin enpä tiedä, haluaisinko kuitenkaan sellaista kuvaa hauistani koristamaan. Olen vähän ujo.



Rosie the Riveter on toisen maailmansodan amerikkalaisia kulttuuri-ikoneita oikein sanan varsinaisessa merkityksessä. Rosie kuvastaa kaikkia niitä naisia, jotka osallistuivat sotaponnisteluihin työskentelemällä tehtaissa, kun miehet olivat rintamalla. Minulla on suvussa oikein malliesimerkki suomalaisesta Rosiesta ja ehkä sekin alitajuisesti vaikuttaa minuun. Isotätini K teki uransa Helsingin liikennelaitoksen palveluksessa; hän oli ratikkarahastaja, mutta sodan aikana päästettiin naisetkin kuskeiksi ja sitä työtä hän teki ja varmasti hyvin tekikin. K oli juuri niitä itsellisen itsenäisiä naisia, jotka hoitavat sekä kodin että kodin korjaukset, ajoi mopolla siihen aikaan, kun ei juuri naisia mopon ohjaimissa nähnyt ja kiipesi katolle, jos se vaati huolenpitoa. Ja kaiken tuon päälle hän oli aivan ihana ihminen. Siinä minulle esikuvaa, mutta ehkä se ei kuitenkaan edellytä tatuointia.

Nyt rupeaa jo hirvittämään. Jos jo ensimmäisenä päivänä saan tällaisia aikaiseksi, niin mitä mahtaa olla plakkarissa viikon lopulla???

2 kommenttia:

  1. Onnea uusien tatuointien johdosta! pakkohan sinun oli niitä kaksi ottaa :). Tyylikkäitä kissahahmoja.

    VastaaPoista