tiistai 3. heinäkuuta 2012

Valkoista sangriaa


plus


=


Huomisen kansallispäivän kunniaksi meidät on kutsuttu erään tuttavaperheen luo iltapäiväpiknikille. He tarjoavat ruoat, mutta juomapuoli on jokaisen omalla vastuulla. Bon Appetit -lehti tuli taas pelastukseksi, kun huomasin sieltä ohjeen valkoiselle sangrialle. Nesteenä on pullo "crisp, fruity white wine" (reseptissä ehdotettiin grüner veltlineria, pinot grigiota tai sauvignon blancia)  ja puolisen desiä Cointreauta, hedelmäpuolesta vastaavat viinirypäleet, mustikat, luumut ja appelsiini. Valitsin viiniksi portugalilaisen hieman helmeilevän Fámegan; se on kepeä, kuivahko ja täyttää vaatimuksen raikkaasta ja on kaiken päälle edullista. Hedelmät survotaan kevyesti ja sitten nesteet lisätään päälle. Seos saa muhia jääkaapissa 8 - 48 tuntia ja sitten nauttimaan. Minulla sitä tekeytymisaikaa jää vuorokauden verran, mutta eiköhän se riitä irrottamaan makua. Tuntui, että sangria sopisi hyvin näihin kesähelteisiin (vaikka helvetillisimmät helteet ovatkin tällä erää ohi; nyt ei enää mennä kuin aste pari yli kolmenkympin).

Onnea 236-vuotiaalle!



2 kommenttia:

  1. Mainio ohje! Täytyypä laittaa muistiin. Hauskaa vapaapäivää!

    VastaaPoista
  2. Maistoin juuri lusikallisen tekelettäni. Makeaksi sitä ei toden totta voi väittää. Voipi olla, että vaikka se sauvignon blanc olisi ollut hiukan parempi vaihtoehto tähän sangriaan. Oli miten oli, helppotekoinen kesäjuoma.

    VastaaPoista