perjantai 3. kesäkuuta 2011

Piiiiiitkä työviikko!

Suosikkihostani, jota tosin on jo ehditty napostella
Miten saattoikin olla niin pitkäntuntuinen työviikko, vaikka se oli vain nelipäiväinen maanantaisen vapaan johdosta! No, ne neljä päivää olivat sitten niin täyteen tuupattuja, ettei ole tosi ja kun rupesin laskeskelemaan tehtyjä työtunteja, niin niitähän oli 40 eli se puuttumaan jäänyt päivä tuli tehtyä kuin varkain kuitenkin (plus sitten 8 tuntia siitä vapaasta). Asiaa ei auttanut, että kuukaudenvaihde osui tähän viikkoon ja se teetti ilmiömäisen paljon kiireitä tällä kertaa ja sitten vielä vuokratyövoima-alaiseni pesti päättyi samaan rakoon. Hoh ja hoijaa!

Yllättäen tällä viikolla huomasin blogini saaneen tuhannennen lukijansa. Oho! Olen ihan otettu.

Gardenia
Mittari näyttää 30,9 oC ja kello on 19. Ollaan saatu tuta kesästä. Ulkoilma tuntuu paksulta; "kuin huono sauna", sanoisi äitimuori. Onneksi on vain huonon saunan verran asteita! Talvi oli yllättävän kylmä ja alkoi varhain ja rupean jo miettimään, josko kesästä sitten tulee vastaavasti pitkä ja kuuma. Kohta pitäisi ruveta näkemään tulikärpäsiä, sillä ne ovat alkukesän iltojen ihania viihdyttäjiä. Juniorin ikkunan alle istuttamani gardenia levittää huumaavaa tuoksuaan. Tunnen olevani Syvässä Etelässä.

4 kommenttia:

  1. Suosikkihosta? Nyt on pakko paljastaa tietämättömyytensä; mitä tuo sana tarkoittaa? - Kuvassa näkyvä vihreä on omakin suosikkini, jonka tunnen yleisnimellä kuunlilja.

    Täällä alkaa olla pihlajan kukinta lopuillaan ja se tuoksuhan ei tosiaankaan ole miellyttävä. Omenapuu ehätti myös kukkimaan ja sen lehtiäkin on joku jo napostellut.

    Kadehdin teiltä tulikärpäsiä. Näimme viime kesänä yhden, mökillä rannassa. Kävi niin sääliksi, kun se yksinään siellä lyhtyään tuikutteli. Missä kaikki kaverit?

    VastaaPoista
  2. En tiennyt, millä nimellä tuo kasvi kulkee suomeksi enkä laiskuuttani hakenut esille. Kuunlilja siis. Oppia ikä kaikki! Tuosta nimenomaisesta yksilöstä tykkään erityisesti sen heleänvihreän värin ja pyöreiden lehtien ansiosta eli siksi se suosikkini. Minulla on muitakin "hostia", kun sain vuosia sitten ex-pomoltani taimia ja sitten olen hankkinut kaupasta lisää. Ovat hirveän kiitollisia ja helppoja varjokasveja ainakin minunkaltaiselle laiskahkolle ja vajaakykyiselle puutarhurille. Joka kevät jännään, tulevatko taas esille ja joka kevät tulevat. Ihanaa!

    Toivottavasti se teidän tulikärpänen löysi kaverin! Muistan äidin ja tätimme ihastelleen vuosia sitten vastaavaa ilmestystä mökin pihassa. "Mosterimme" sitten sai ahaa-elämyksen, kun kekkasi, miksi satukirjoissa nuo ötökät aina kuvataan lyhtyä kantamassa. Suom. huom.: Juniori kertoi jo nähneensä tulikärpäsiä ja minä olen nähnyt toistaiseksi yhden.

    VastaaPoista
  3. Åh, jag kommer ihåg att vi såg sådana i Seppä när vi kastade pil en mörk kväll. Sen dess har jag nog inte sett dem. "funderar febrilt på vad de heter på svenska." Lysmask, så var namnet!

    VastaaPoista
  4. Det var för länge sen det... Men vi har sköna minnen från Seppä då ni kvinnor åkte dit varje år på sommarresa.

    De var verkligen lysmaskar som vi hittade då och inte flugor så som vi har här. Flugor eller maskar - gör inte nå skilna för de är ändå skojiga med sina lyktor.

    VastaaPoista