sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Tämä on vielä turmioksi!

Olin juniorin kanssa tänään kauppareissulla ja listalla oli kaiken muun joukossa joko jätskiä tai jäätelöntekokone. Kävimme paikallisessa Wal-Martissa eikä mistään löytynyt jätskikonetta ennenkuin satuimme kulkemaan poistomyyntihyllyjen ohi ja siellä oli iso laatikko ihan meitä odottamassa. Viereisessä kuvassa koko komeus on tekeytymässä (puuastiassa piti seisottaa vettä pari tuntia tilkitsemismielessä ja se vaihe on tässä menossa). Ainoa kuvasta puuttuva osa on metalliastia, joka oli pakastimessa viilenemässä. Jos tulee sähkökatko, niin meidän versiota voi myös käännellä käsivoimin (vas. ylhäällä), mutta on siinä myös moottori (tumma mötikkä kuvan keskellä).

Olen himoinnut tällaista vekotinta, mutta olen pelännyt sen hankkimista, koska olen sangen perso jäätelölle ja "minä ja jäätelö" -yhdistelmä on vaarallinen. Tänä vuonna päätin antaa himolle periksi ja viimeisen kuukauden aikana olen hakenut moista laitetta ainakin kuudesta eri kaupasta aina muistaessani, mutta jostakin syystä niitä ei kertakaikkiaan ollut saatavilla.

Ensimmäinen kokeilu oli mansikkajäätelöä. Kirnusta tultua se oli pehmiksenoloista tavaraa ja maultaan sangen kelvollista sekä juniorin että minun mielestä. Laitoin ehkä aavistuksen liikaa vaniljaa mausteeksi, mutta se oli pieni fiba. Seniori sai testata puolisen tuntia pakastimessa tekeytynyttä versiota ja vaikkei muka millään voinut syödä, kun oli jo pessyt hampaansa, niin söi kuitenkin ja hyvä ettei nuollut kuppia. Seuraavaksi olisi listalla vihreä tee -jäätelö, joka on minusta aivan kerrassaan namia. Salmiakkijäätelö kuuluu myös kokeiltaviin, mutta sellaista varten pitää saada raaka-aineita Suomesta...

Jäätelökesä...

3 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon jäätelökoneen johdosta! Mainion näköinen kapistus. Vihreä tee -jäätelöä; nam. Se kuuluu niihin herkkuihin, joita kaipaan Japanista. Se on vielä parempaa, kuin myöskin herkullinen papujäätelö. Sitä taas voisi varmaan tehdä laittamalla jäätelöön japanilaista papusäilykettä; samaa, jota voi laittaa pannukakkuihin.

    Tilasin kerran vihreä tee -jäätelöä jälkiruuaksi japanilaisessa ravintolassa Helsingissä. Suosittelin sitä koko ruokaseurueellekin. Kokilla oli kuitenkin tainnut lipsahtaa teejauhetta turhan runsaasti, sillä jäätelö oli myrkynvihreää ja kitkerän oloista. Yritin siinä sitten vakuutella kaikille, että Japanissa tämä on ihan erilaista. - Keittiöön en kuitenkaan lähettänyt terveisiä, mutta ehkä olisi pitänyt...

    VastaaPoista
  2. Rouva Varsinais-Suomesta6. kesäkuuta 2011 klo 15.42

    Onnittelut hyytävän ihanasta kodinkoneesta! Juuri tuollainen laite, joka tuo mieleen vanhat elokuvat.

    Suosittelen kokeilemaan rommi-banaani-komboa jäätelökoekeittiössänne. Kun joskus viime vuosituhannella "väittelin" Cordon Bleu-kokiksi, osui näyttötehtävkseni Baked Alaska (en muista miksi sitä ranskaksi kutsuttiin). Alaska-osuudesta vastasi juuri itsetehty kermajäätelö, jossa oli mukana banaania ja mausteena rommia (ei siis juniorille sopivaa). Voin kaivaa ohjeen kellarin uumenista, jos haluat!

    VastaaPoista
  3. Kieltämättä tulee sellainen Hilja, maitotyttömäinen -olo jätskikonetta katsoessa (Oliko se Hilja?). Käsiveivin kanssa se näyttää hurmaavan vanhanaikaiselta.

    Juniorilla kuului suunnilleen vuoden viimeisen kemiantunnin ohjelmaan jäätelönvalmistus ja kotoa piti tuoda suolaa ja vaniljaesanssia projektia varten. Kaikesta päätellen homma onnistui. Kaveri on jätskinhimonsa puolesta tullut ihan äitiinsä eli kunnon Suomipoika (vaikken ole vielä saanut opetettua salmiakinsyöjäksi. Pieni Bildungslücke siinä).

    LeenaIrenen mainitsema papujäätelö on tosiaan hyvää myös - ihan tasoissa vihreä tee -jätskin kanssa. Meillä ei juuri nyt ole punaisia papuja kotona, mutta äkkiäkös niitä hakee Farmers´ Marketista. Täytyypä pitää mielessä! Teetä taas on vaikka hurumycket, kun se minun lankomies on tee-kahvi-maustealalla.

    Rommi-banaani... Aijaijai... Vain yksi bansku on kotona eikä yhtään rommia, mutta sekin puute korjaantuu melko helposti.

    Kuten totesin: tuo vehje on turmioksi!

    VastaaPoista