Olin päässyt hyvään alkuun eilen ja tänään jatkoin ruokien tekemistä. Vaikka olimme ihan kolmestaan, niin oli silti kivaa puuhastella uusien reseptien parissa ja valmistaa jotakin hyvää jouluaaton aterialle.
Neljä perunaa pääsi uuniin hautumaan noin tunniksi ja ne muussasin ja niistä syntyivät ne "tater totsit". Yleensähän "tater totsit" ovat sellaista lastenruokaa, mutta näissä oli vähän enemmän jujua ja jo se, että tein ensin uuniperunoita, joita käytettiin runkona, osoitti, että vaivaa oli nähty hieman tavanomaista enemmän. Kulinaristit väittävät, että uuniperunat antavat muussille enemmän makua kuin keitetyt ja minun reseptissäni nimenomaan piti käyttää uuniperunoita. Keitetyt tahtovat olla vetisempiäkin ja sitä ei nyt kaivattu.
Paistoin perunapyörykät takakuistilla käyttäen hyväkseni sähköwokkia. Se on osoitautunut mainioksi paistovälineeksi tämänkaltaisille ruoille ja käryt jäävät ulos.
Kana päätyi kuumaan uuniin. Ensin pariksikymmeneksi minuutiksi yksinään ja sitten toisen mokoman aikana laitoin viereen astian, jossa oli valkoista parsaa ja kevätsipuleita (ynnä ripaus suolaa, mustapippuria ja loraus öljyä).
Ranskalainen sipulikeitto jäi tekemättä, koska alkoi näyttää siltä, että lajeja olisi muutenkin riittämiin. Lupasin Juniorille, että sitä tehdään joulupäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti