lauantai 13. joulukuuta 2014

Askarteluja

Viimeisen viikon aikana olen löytänyt pari kiintoisaa askarteluideaa, joita on täytynyt päästä kokeilemaan. Molemmat liittyvät palloihin ja molempiin löytyi tarveaineet kotoa tai melkein löytyi, sillä ilmapalloja piti hankkia.

Ensimmäiseen tarvitsin kirkkaita lasisia joulukuusen palloja ja väriliidun palasia ynnä lämmönlähde, jollaiseksi ehdotettiin hiustenkuivaajaa. Lasipallon sisälle laitetut liidunpalat alkoivat sulaa melko nopeasti ja palloa pyörittelemällä väri levisi näppärästi. Lopputulos oli vähän kuin Murano-lasia ikään ja koska väri on sisäpuolella, niin ei tule sotkua. Tietysti samantyyppisen tuloksen voisi saada valuttamalla maalia palloon ja pyörittämällä, mutta väriliitu kuivuu nopeammin.

Lasi tietysti tulee kuumaksi käsittelyn aikana, joten näppinsä pitää suojata, mutta muuten touhu oli helppoa ja hauskaa. Minulla oli vain kolme palloa jemmassa, mutta olisin mielelläni tehnyt noita enemmänkin, kun kerran alkuun pääsin.















Toiseen pallojuttuun tarvittiin ilmapallo, paperinarua, talouskelmua ja Modge Podgea tms liimaa. Minulla oli jäänyt paperinarua valoryijyprojektini jäljiltä ja sitä näytti olevan riittävästi parin kolmen pallon tekemiseen, joten ei muuta kuin asiaan! Ilmapallo puhallettiin täyteen ja peitettiin kelmulla.
Paperinaru kostutetiin liimalla ja pyöriteltiin pallon ympäri.
Liiman annettiin kuivua, sitten ilmapallo puhkaistiin, kelmu poistettiin ja jäljelle jäi paperinaruinen kepeä pallo. Siinä juttu kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta tietysti sen kelmun poistaminen vaati vähän työtä, koska se takertui jonkinverran liimaan. En tiedä, olisiko vahapaperi tai leivinpaperi parempi vaihtoehto; ehkä irtoaisi helpommin???
Toisaalta minun esteettistä silmääni eivät pienet kelmunriekaleet häiritse, sillä ne näyttävät melkein jäältä.

Jos haluaa, niin pallon sisälle voi laittaa sykerön jouluvaloja. Ehkä kokeilen vielä sitäkin, mutta nyt juuri palloni ovat au naturel.

Että näin meillä joulua valmistellaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti