perjantai 24. lokakuuta 2014

Two shades of grey

Ennen maalaamista
Lokakuun kunniaksi otin kolme vapaapäivää ja täysin vastoin työkaverin ehdotonta suositusta 2½ noista sujui iloisesti uurastaessa. Kollegan mielestä keittiönkaappien maalaaminen ei kuulostanut hyvältä tavalta viettää lomaa (rannalla köllöttely veisi kepeästi voiton), mutta minä nyt olen hieman outo.
Ennen maalaamista




Siis keittiönkaapit kuntoon! Muutimme 16 vuotta sitten uuteen taloon, jonka keittiössä on halvinta mahdollista laatua olevat kaapit. Etenkin ovet ovat aivan onnettomat: jotakin ihmeen puristetta, joka turpoaa, jos maalin alle pääsee kosteutta. Alkuperäinen maali oli vain suihkaistu eli kului nopeasti törkeään kuntoon, vaikka me olemme kokolailla hellävaraisia omaisuuden kanssa. Kymmenkunta vuotta sitten putsasin kaapit ja laatikot, vedin hiekkapaperilla ja sitten maalasin oikein kunnolla kaikki sisältä ja ulkoa. Aijai! Tuli nättiä jälkeä, mutta kyllä siinä menikin kuukausi.
Uusi maalipinta
Uusi maalipinta

Kelataan vuoteen 2014. Aika on tehnyt tehtävänsä ja vaikka kaapit ovat sisältä edelleenkin käypäsessä kunnossa, niin osassa ovia oli kulumia. Käytin aikaa tuumailuun. En ollut valmis täyteen keittiöremppaan, joten niksasin sen ajatuksen kättelyssä. Pohdin ovien vaihtamista. IKEA:sta löytyisi minun makuuni sopivia, mutta ei sopivankokoisia. Kaupasta/netin kautta löytyisi valikoimaa tietysti vaikka "huru mytsi", kuten karlebysprååtsiksi sanottaisiin, mutten halunnut käyttää sellaistakaan summaa. Jos oikein ruvetaan remontoimaan, niin sitten menee kaikki uusiksi ja jos ei, niin sitten satsataan vähin mahdollinen. Vaihtoehdoksi jäi maalaaminen. Värin valitseminen on kiintoisaa puuhaa. Päädyin lopulta kahteen puolikiiltävään harmaaseen, joista toisen nimi oli "Secret Passage" ja toisen "Flagstone". "Salakäytävällä" maalasin yläkaapit ja alakaapit sillä "liuskekivellä", joka oli hitusen tummempaa. Ero on aika pieni noiden kahden sävyn välillä ja voipi hyvin olla, että ns. oikean remontin ollessa ajankohtainen, valitsen jotakin radikaalimpaa tai siis paremmin toisistaan erottuvaa, sillä pidän tuosta kahden värin keittiöstä. Ehkä kapeasta kuvasta näkee sävyeroa; tietyssä valaistuksessa se melkein katoaa.





Loppuun vielä pari kuvaa meidän törkeimmistä kaapinovista. Pikaisesti tasoitin hiekkapaperilla pahimmat, mutten ruvennut sen suurisuuntaisempaan operaatioon. Ei ole minun vaivani arvoista. Uusi maalipinta päälle ja ellei ihan viereen mene seisomaan, niin täydestä menee. "I just want to create an illusion".














Jep. $50 maaleihin ja 2½ hyvin käytettyä päivää ja tässä tulos. Ostin itselleni ehkä parisen vuotta ennen kuin se varsinainen keittiöremontti on ajankohtainen. Ehtii tuumia...

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää! Maali on kyllä ihmeainetta: pienikin värimuutos piristää ja pinnat näyttävät freeseiltä. Hienoa työtä, hyvä sinä!

    VastaaPoista