perjantai 10. lokakuuta 2014

Faux Pho

Seniorilla ja minulla on suht lähistöllä vietnamilainen suosikkiravintola nimeltä Pho Dai Loi. Huonoa ruokaa ei siellä edes ole, mutta bravuurinumero on "pho"-keitto, joka on simppeli liha-nuudelikeitto, mutta aah! niin hyvää ja siitä on ravintolassa erilaisia versioita. Eilen päätin kokeilla Bon Appetit -lehden "Quick Pork Pho´ta" kotona  (ohje neljälle hengelle).

Keskikokoinen silputtu sipuli laitettiin paahtumaan kuivalle paistinpannulle viideksi minuutiksi saamaan väriä.

Mausteina 2 tähtianista, kanelia (olisi pitänyt olla yksi kanelitanko, mutta piti improvisoida), 1 tl fenkolinsiemeniä, ½ tl murskattua kuivattua punapippuria, pari murskattua valkosipulinkynttä. Nämä laitettiin sipuleiden jälkeen pannulle saamaan vähän aromia. Siinä menee vain hetki, sillä ei pidä kärventää mausteita. Sipulit ja mausteet laitettiin isoon kattilaan vähäsuolaisen kanaliemen kera kiehumaan. N. 2 l sitä kanalientä ja lisäksi myös parin sentin pala murskattua inkivääriä.

Korianteria, kevätsipulia (minulla ohueksi leikattua purjoa), maapähkinöitä (suolaamattomia, paahdettuja, murskattuja - lihanuija oli murskaamisessa omiaan). Nämä saivat odottaaa ruoan valmistumista.
Riisinuudeleita tarvittiin vajaat 250 g. Ne siis keitettiin. Mungpavunituja olisi myös pitänyt olla, mutta eipä ollut meidän kaupassa, joten otin alfalfaa tilalle. Kävi sekin, mutta hieman köykäisiä "hattivatteja". Suom. huom: Me kutsumme mungpavunituja hattivateiksi. Limetinlohkoja tarvittiin myös.
Reilut 500 g suolalla ja pippurilla maustettua possunlapaa käristettiin pannulla. Minulla oli neljä ohueksi leikattua siipaletta, jotka kypsensin ja sitten sitten leikkasin ohuiksi viipaleiksi,
Ja itse tarjoomus: Kulhon pohjalle riisinuudeleita, päälle ammennettiin keittoa, viipaloitua possua, pavunituja, kevätsipulia, maapähkinöitä, korianteria & puristettua limettimehua maun mukaan...

Ihan syötävää, mutta Pho Dai Loi osaa homman paremmin, Ja siellä ei mitään riisinuudeleita taatusti käytetä. Minun versioni oli jotenkin terävämpi kuin Pho´n - en tiedä, mikä niissä keittomausteissa tökkäsi. Pitää vielä viilata. Fiilaten ja höyläten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti