lauantai 29. kesäkuuta 2013

Gluteiinitonta ja maidotonta

Tänä iltana meidän futiskannattajaporukka Westside 109 kokoontuu yhden perustajajäsenen kotona ja tarkoitus on syödä tacoja, juoda olutta ja seurata Atlanta Silverbacksien ottelua. Joukkue matkasi Pohjois-Karolinaan pelaamaan, mutta meikäläisiä ei tällä kertaa mennyt sinne; muutamia muita kannattajia kyllä.

Isäntämme Drummer aikoo pitää huolen eturuoasta, mutta pyysi, että vieraat toisivat lisukkeita ja jälkiruokaa ja mielellään jotakin sellaista, mikä sopisi gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattavalle henkilölle. Drummerin parempi puolisko on joutunut luopumaan em. aineita sisältävistä ruoista, kunnes saadaan varmistettua, mistä hänen vaivansa johtuvat. Nämä rajoitukset ovat kyllä tuoneet helpotusta hänen oloonsa, mutta pikkuhiljaa testaavat, missä se villakoiran ydin oikein on.

Oli miten oli, lupasin tuoda jälkiruokapuolta ja hain netistä apua. Gluteiiniton ruokavalio on saanut täällä viimeisen parin vuoden aikana oikein kulttiaseman ja niinpä ohjeita löytyy roppakaupalla. Mutta kun sitten pitää vielä poistaa maitotuotteet yhtälöstä, niin valikoima pienenee. Toki reseptejä löytyy, mutta usein tuntuvat joko suorastaan puisevilta tai niissä on ei-ihan-lähikaupan-valikoimiin kuuluvia aineita. Tosin täytyy sanoa, että gluteenittomuusvillitys on saanut pikkukaupatkin ottamaan hyllyilleen lukuisia uusia jauhovaihtoehtoja.

Löysin "Coconut Custard Pie" -ohjeen, jota muokkasin hieman. Koska pidän kookoksen mausta, niin tuo tuntui kokeilemisen arvoiselta reseptiltä.

3 munaa
2 keltuaista
2 1/4 dl sokeria
2 rkl riisijauhoja
2 rkl tapiocajauhoja
1 tl vaniljaesanssia
3 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 rkl agavesiirappia
2 rkl kasvismargariinia (yritin valita oikeanlaista)
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl makeutettua kookosraastetta

Munat, keltuaiset ja sokeri vaahdotetaan ja loput aineet lisätään. Sekoitetaan sen verran, että saadaan tasainen seos. Kaadetaan piirakkavuokaan (vuorasin omani leivinpaperilla) ja paistetaan 175 oC, n 45 min. Koska minulla oli ohjeen jäljiltä kaksi orpoa valkuaista, niin tein vielä marenkia piirakan päälle. Näyttää kohtuulliselta; katsotaan illalla, mitä makutuomarit sanovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti