sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Team Xtreme - kansanterveysvalistus jatkuu...

Muutama viikko sitten kirjoitin meidän työpaikalla alkaneesta kymmenen viikon terveys/kunnonkohennuskamppanjasta. Nyt ollaan päästy jo yli puolenvälin ja enää olisi neljä viikkoa jäljellä. Vaikea sanoa, olenko merkittävästi petrannut elintapojani, mutta se Team Xtreme-urheilupaitani on kyllä kulunut käytössä eli en nyt ole läskiksikään lyönyt. Tähän kamppanjaan liittyen sain viikko sitten ohjeet täällä hyvin suositun Dr Ozin kolmen päivän "puhdistukselle".

Ohessa ne ohjeet, jotka ovat hitusen ylimalkaiset, mutta niillä pärjää. Tämä ei ole mikään paasto, vaan tarkoitettu lähinnä saamaan kuona-aineet liikkeelle. Ummetuksesta ei tarvitse tämän aikana kärsiä, sanoo nimim. Puolentoista päivän kokemuksella... Hehheh!


Tätä kirjoittaessa olen juuri kipannut kiduksiini toisen päivän lounasjuoman ja tunnen itseni Mupettien Kermit-sammakoksi, sillä niin on vihreää se cocktail. Ihan hyvää sinänsä - etenkin kun eilisestä viisastuneena en laittanut kuin kaksi sellerinvartta tehosekoittajaan (ja myös viipaloin ne paljon pienemmiksi) ja siitä huolimatta tuosta tulee lähes kaksinkertainen määrä (7-8 dl)  juomaa verrattuna aamiais- ja illallisherkkuihin. Ne kaksi ylimääräistä selleripötköä söin siinä sivussa, sillä jotakin pureksittavaakin tekee mieli, vaikkei tämä kuuri kestä kuin kolme päivää.

Vaikka tuo kirpeänvihreä lounasjuoma onkin noista kolmesta esteettisesti kaunein, sillä toiset muuttuvat epämääräisen vihertävän-ruskeiksi mömmöiksi, niin maultaan pidän kyllä kuitenkin enemmän aamiaisesta ja illallisesta.




















Yläpuolella aamiainen ennen ja jälkeen sekoittamisen ja alla illallinen. Tehosekoitetut mustikat tekevät iltajuoman suorastaan törkyisen näköiseksi eivätkä kale jne. lehdet asiaa juuri auta, mutta makua kehun.

Pääosin olen noudattanut Ozin ohjeita, mutta pellavansiementen tilalla olen käyttänyt chiasiemeniä, koska minulla niitä on, vadelmat vaihtuivat mansikoihin, koska ensinmainittuja ei ollut kaupassa (vasta myöhemmin tuli mieleen, että olisin voinut löytää niitä pakastettuina) ja pelkkä kale on minulla "kale-sun-muu-vastaava-vihreä-lehti" -sekoitus.

Uteliaisuuttani luin netistä toisten kokemuksia ja kommentteja. Tätä pidetään melko kalliina metodina. Dr Oz on kuulemma sanonut 16 taalaa päivässä; omia kulujani en laskenut, mutta monet sanoivat, että yli menee. Lounasjuomasta eivät monet pitäneet, mutta voi olla myös osin kyse tehosekoittimen käyttötavasta, sillä ainekset pitäisi saada todella sileiksi – kuin lastenruokaa, sillä muuten sellerit raapivat suuta. Valitettiin myös ohjeiden ylimalkaisuudesta ja siitä olen samaa mieltä: kun sanotaan ”yksi kurkku”, niin minkäkokoinen kurkku?? Pitääkö lehtivihannekset tunkea tiiviisti mittamukiin vai keveästi asettaa. Siinä mielessä olisi parempi käyttää painoja. Jotkut myös halusivat pureksia ruokaa, sillä pelkkä juominen – vaikkei enempää kuin kolme päivää – alkoi käydä nopeasti vanhaksi. Lounasjuoman suuri sellerimäärä myös oudoksutti ja sitä halutti mieluimmin syödä erikseen kuin juoda. Joku itse asiassa sanoikin, ettei kauheasti pidä ruokasekoituksista, vaan syö ainekset mieluimmin "omana itsenään". Ei kai mikään estäisi tekemästä juuri sitä. Voisin hyvin kuvitella jatkossa  korvaavani yhden päivittäisen aterian jollakin näistä juomista (tai niiden ainesosilla jättämällä myllytyksen pois), mutta tuskin enempää. Ehkä vielä pari päivää tulee tehtyä juuri niin, sillä jämiä kyllä varmasti on huomisenkin jälkeen.

Kiintoisa kokeilu kaikenkaikkiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti