sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vielä niistä vohveleista


Vaikka viimeviikkoinen Williams-Sonoman reseptillä tehty vohvelitestaus oli täysin kunnollinen, niin kaipasin taikinaa, joka olisi ollut vielä vähän paksumpaa. Allrecipes.com -sivustolta löytyi tällainen ohje ja sitä kokeilin tänään. Aivan kuin viikko sitten, tein tämänkin taikinan edellisenä päivänä ja laitoin jääkaappiin tekeytymään. Ennen paistamista vatkasin valkuaiset vaahdoksi ja lisäsin taikinaan.

Belgian Waffles

7 g active dry yeast
0.6 dl warm milk (45 oC)
3 egg yolks
6.5 dl warm milk (45 oC)
170 g butter melted and cooled to lukewarm
100 g sugar
9 g salt
10 ml vanilla extract
500 g all-purpose flour
3 egg whites

Directions

1. In a small bowl, dissolve yeast in 0.6 dl warm milk. Let stand until creamy, about 10 minutes.
2. In a large bowl, whisk together egg yokls, 0.6 dl of warm milk and the melted butter. Stir in the yeast mixture, sugar, salt and vanilla. Stir in the remaining milk alternately with the flour, ending with the flour. Beat the egg whites until they form soft peaks, fold into the batter. Cover the bowl tightly with plastic wrap. Let rise in a warm place until doubled in volume, about 1 hour.
3. Preheat the waffle iron. Brush with oil and spoon about 1 dl (or as recommended by manufacturer) onto center of iron. Close the lid and bake until stops steaming and the waffle is golden brown. Serve immediately or keep warm in 200 oC oven.


Tämä ohje voitti W-S:n ohjeen sen takia, että taikinasta tuli paksumpaa. Ei ihan yhtä tuhtia kuin pullataikina, muttei kauhean paljon puuttunutkaan. Makueroja ei mielestäni noiden kahden välillä ollut eli molempi parempi, mutta paksumpi taikina vaan tuntui oikeammalta nähtyäni sellaista Brysselissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti