lauantai 5. tammikuuta 2013

Boutier Winery

Vuoden ensimmäinen viikonloppu alkoi mukavasti, kun muuan tuttu C houkutteli minut kanssaan Boutier Wineryyn. Eihän kaikkia USA:n viinejä suinkaan Kaliforniassa tehdä, vaan jopa täällä Syvässä Etelässä on viinitiloja. Itse asiassa aika monta, kun rupesin netistä hakemaan. Boutier ei ole mikään massatuottaja ja symppikset omistajat olivat itse paikalla huolehtimassa maistiaistarjoilusta.




C on mukana erään ilmeisen vapaamuotoisen "outdoor clubin" toiminnassa ja vaihtelevalla kokoonpanolla tekevät retkiä erilaisiin paikkoihin, kuten tänään viinejä maistamaan. Tuo oli ihan hauska tapa viettää pari iltapäivän tuntia ja voin hyvin kuvitella meneväni tuon porukan kanssa uudestaan jonnekin.













Tällaisessa paikassa oli viiniin liittyvää rekvisiittaa tietysti sekä sisällä että ulkona. Olin kerran tehnyt pullopuun vanhasta, jo neulasensa pudottaneesta joulumännystä (siis joo, männystä). Toimi sekin ratkaisu, mutta tällainen metallihärveli olisi aika mainio.



Ja sitten asiaan, PMS ei tässä yhteydessä tarkoita ihan sitä tavanomaista syndroomaa, vaan oli kuvauksen mukaan "Our fine blend of Pinot Blanc, Marsanne and Sauvignon Blanc. A soft texture with tropical fruit/mango. Un-oaked." Se pehmeys piti paikkansa ja ostin sellaisen pullon mukaani. Toinen ostokseni oli Elegance Vin Rouge, jota kehuttiin "Marvellous blend of 71% Syrah, 19% Cabernet Sauvignon and 12% Merlot. Complex in flavor, robust red and displaying deep red color" ja oli jossakin tarkemmin nimeämättömässä viinimittelössä arvioitu hopeamitalin veroiseksi.








Dollarilla sai yhden maistiaislasillisen ja laskin listalta, että valinnavaraa oli 22 erilaisen viinin verran. En käynyt ihan koko valikoimaa läpi, vaan jätin vähän seuraavallekin kerralle. Ehkä omalaatuisin kokeilemistani oli Kick Ass: "Orange wine aged in dark chocolate, citrus aroma. With a slight chocolate flavor." Ei se huonoa ollut, mutta ilmankin elää.

Viereisen kuvan pullot koristivat tilan päärakennuksen edustaa. Minulla meni hetki ennen kuin tajusin, että ovat öljylamppuja. Kiva idea.










Linssiluteemme Oliivi tuli vahtimaan pulloja, kun yritin ottaa niistä kuvia. Korkkaamatta edelleen.

Taustalla oleva sininen pullo oli meillä omasta takaa, mutta en voinut olla ostamatta siihen kynttelikkökorkkia tällä samalla reissulla. Ei kerrota seniorille, mutta hän saa sen korkin synttärilahjaksi, kunhan kotiutuu työmatkaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti