sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kesäjuoma

Ystäväni Rouva Varsinais-Suomesta oli omassa blogissaan tehnyt kyselyn, mikä herkku tuo hänen lukijoilleen eniten kesää mieleen ja mansikat pääsivät voitolle - jopa varhaisperunoiden ja voin ohi (joka oli minun valintani). Pidän kyllä mansikoista kovasti ja etenkin, jos niitä pääsee itse poimimaan kopallisen aurinkoisena päivänä ja sitten syö heti sellaisenaan. Mutta. Mutta. Vastarannan kiiskenä olen kuitenkin varsinaisesti vesimelonin ystävä ja vaikka Rouva oli listannut tusinan verran ehdotuksia, niin tuotapa ei löytynyt. On olemassa sanontakin, joka menee vähän siihen malliin, että ken on vesimelonia maistanut, tietää, mitä enkelit syövät. Siispä meillä sitä välillä kutsutaan enkeliruoaksi. Valitin Rouvalle pontevasti tuosta puutteesta, mutta toki hän oli antanut mahdollisuuden valita vaihtoehdoksi "muut" ja sinne se melonikin mahtui.

Mansikkasieluja hyvittääkseni, tässä on kesäjuomaohje teille:

Pullo roséviiniä
1 1/4 dl sokeria
3½ dl mansikkalimonaadia
2½ dl viipaloituja mansikoita
5 dl inkiväärilimsaa

Kaada viini kannuun ja lisää mansikat. Lisää sokeri, mansikkalimsa ja sekoita varovasti. Lisää inkiväärijuoma ja jääpalat juuri ennen tarjoulua.

Ja enkeleille:

10-12 dl kuutioitua vesimelonia (ilman siemeniä)
n 3 dl vettä
sokeria maun mukaan
2-3 rkl sitruunamehua (n 1 sitruuna)
tuoreita mintunlehtiä koristeeksi
murskattua jäätä

Laita meloni tehosekoittajaan ja lisää vettä tarpeen mukaan. Siivilöi, lisää loput ainekset ja nauti.

Hyvää kesän alkua!


2 kommenttia:

  1. Muistan kyllä erittäin elävästi syöneeni elämäni ensimmäisen kerran melonia teidän kesämökillänne! Istuttiin portailla ja syljettiin kilpaa melonin siemeniä. Hohhoijaa!

    Tuo melonidrinksu sai heti aivolaitteen raksuttamaan. Mitähän tujausta siihen voisi ajatella?

    VastaaPoista
  2. Oi aikoja tosiaan! Ja sen jälkeen söimme melonia (ei tosin vesisellaista) ja syljimme siemeniä reilun parinkymmenen vuoden takaisella yhteisellä reissulla. Olen useasti miettinyt, lähtivätkö ne siemenet siellä kaukomailla kasvamaan.

    Tujauksena tulee tietysti heti mieleen ihan "peruskirkastus", mutta voisihan se olla joku viinikin. Herra P voisi antaa vinkkejä. Jään odottelemaan kesäistä enkelijuomareseptiä!

    VastaaPoista