tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kesän merkkejä

Ah, ihanuutta, kun ensimmäiset tulikärpäset näyttäytyvät illan pimentyessä! Se on minulle se OIKEA kesän avaus. Huomasin niitä symppiksiä kavereita viime viikonloppuna. Tämä kuva on kopsattu netistä, koska en ole niin taitava, että saisin itse moisia kuvia. Vaikka itikat yleensä ovat lähinnä kiusallisia (lue: hyttyset sun muut pureskelijat/pistiäiset), niin tulikärpäsissä on oma viehätyksensä.
Tässä vähän tyylitelty versio päivänliljasta. Ne kukkivat täällä heti toukokuun lopusta ja nyt paras aika alkaa olla lopuillaan, mutta vielä löytyi muutama meidän kukkapenkistä.


Ei kesää ilman gardeniaa. Juniorin ikkunan alla oleva iso pensas puskee lumivalkoisia kukkia koko kesän, kun kerran alkuun pääsee. Ja mikä tuoksu!









Kesän merkki on myös se, että valkoviinin joukkoon tekee mieli lisätä pari jääpalaa. Herra Pirkanmaalta repäisisi vaatteensa ja pukeutuisi säkkiin ja tuhkaan, jos kuulisi moisesta pyhäinhäväistyksestä, mutta 1) emme kerro hänelle ja 2) nyt ei ole kyse mistään arvoviinistä. Ihan sellaista lipittelyviiniä.

3 kommenttia:

  1. Eikös tuo gardenia tunneta suomenkielisellä nimellä keikarinkukka? Kuulemma tuoksu olisi syytä kokea!

    Tuskin Herra P. tuosta jääpalasta valkoviinissä murtuisi, mutta hänen kälynsä kylläkin, jos joukkoon tunkisi spriteä. En voi ymmärtää spritzereitä -vai miksi niitä kutsutaan. Sisarellani ja minulla on "salainen" drinkki "Florida cocktail" joka on olutta+jääpaloja. Johtui hotellimme rikkoutuneesta jääkaapista ja kovasta kylmän oluen himosta! Kamalaa.

    VastaaPoista
  2. Vai keikarinkukka. No muistuttaahan se toki muodoltaan sellaista tahallisen puolihuolimattomasti takin rintataskuun laitettua liinaa.

    Ei kai ystävyytemme lopu siihen, jos tunnustan joskus tekeväni itselleni spritzeriä tai "wine cooleria"? Kivennäisvettä ja viiniä minun tapauksessani, kun janottaa sopivasti, mutten halua juoda liikaa viiniä, mutta kuitenkin saada pikkasen sen makua. Spriten juon ihan Spritenä.

    VastaaPoista
  3. No ei varmasti lopu ystävyys tuohon. Makeampi Sprite-versio kuului ex-kälyni drinksuvalikoimaan, eikä suinkaan ollut ainoa erottava tekijä...

    VastaaPoista