sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kesän virallinen alku

Toukokuun viimeinen maanantai on täällä vapaapäivä Memorial Dayn takia eli nautimme parhaillaan pitkästä viikonlopusta. Yleensä samaan yhteyteen osuu myös koulun loppuminen ja esim. meidän juniori sai oman urakkansa päätökseen torstaina. Arvosanatkin olivat sitä luokkaa, ettei kesällä tarvitse tenttiä mitään ja syksyllä alkaa sitten viimeinen lukiovuosi.

Harvemmin Memorial-viikonloppuna tulee tehtyä mitään sen erityisempää kuin kokoontua tuttujen kanssa, mutta sehän jo sinänsä on erityistä ja erityisen kivaa. Tällä kertaa suuntasimme auton nokan Alabaman puolelle ja vietimme pari päivää sikäläisten kavereidemme kanssa. Ilma suosi tätä reissua kovinkin hyvin ja oli suorastaan kuuma. Asteita oli mittarissa 35 oC ja kyllä se siltä tuntuikin. Eipä ihme, että perheiden teini-ikäiset pojat viihtyivät lauantaina lähes kolme tuntia Hra P:n hankkimassa Slip-n-Slide -liukumäessä.

Jos olisin arvannut ottaa uikkarit mukaan, olisin hyvin saattanut mennä poikien seuraksi, mutta nyt olin säädyllisesti kuistilla ja seurasin Hra P.n grillaustouhuja ja Rva P.n napatanssiesitystä. Rouva P on äskettäin aloittanut tämän harrastuksen ja hyvinhän se tuntui häneltä sujuvan. Katselin myöhemmin asiaan liittyvän videon ja herre gud, miten hirveästi erilaisia askeleita siihen liittyi. Minun pieni pääni tuskin osaisi pitää niitä kaikkia erillään. Voisi kyllä olla ihan kiva harrastus, kun ei minun iässäni enää ole estojakaan.


Sunnuntai-iltapäivällä tulimme taas kotiin ja mirrit tuntuivat olevan tyytyväisiä, mutta hiukan huomionkipeitä, koska ovat aika ihmisystävällisiä noin kaikenkaikkiaan. Juttua riitti etenkin Tiinalla ja Kaija tuli heti kyhnyttämään kainaloon.

Vaikka meilläkin on lämmintä, niin selkeästi viisi astetta vähemmän kuin naapurissa. Lieneekö trooppinen myrsky Berylin vaikutuksia, joka on touhuamassa Floridan-Georgian-Caroliinojen rannikoilla? Sääkartan mukaan tuskin saamme sateita sen vaikutuksesta, mutta varmasti se jossakin tuntuu.

Ja aah! Vielä se huominen maanantai vapaata!

1 kommentti:

  1. En tiedä kuinka monta astetta teilläpäin nyt on mutta täällä mittari näyttä kuutta astetta(niin, luit oikeen, kuusi astetta...). Ja vettä on tullut taivaasta koko päivän. Ja tänään pitäsi olla kesän ensimmäinen päivä. Hurr!

    VastaaPoista