sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivän mansikkamoussekakku

Atsalea juuri sopivasti kukassa

Hyvää äitienpäivää!

Äitienpäivänähän äidit pannaan töihin. Jos äiti haluaa kakkua, niin äiti on hyvä ja tekee itse. Ei tilanne nyt aivan noin hurja ollut, mutta koska olin sattunut lukemaan huhtikuun Southern Living -lehteä ja siitä löytämään kaksi kiintoisaa reseptiä (Fresh Strawberry Meringue Cake ja Strawberry Mousse Cake), joista annoin juniorin valita mieleisensä, niin tässä sitä nyt ollaan ja muussikakku odottaa syöjiä.

Tämä on iso kakku ja vaati neljä kakkuvuokaa, koska kerroksia on niin monta. Ei minulla neljää ole, joten valjastin kolme piirakkavuokaa avuksi. Sopii kysyä, miksi meillä on kolme piirakkavuokaa ja niitä itse asiassa on vielä neljäskin. Syy on se, että minulla oli yksi omasta takaa, seniori osti johonkin tarpeeseen kaksi ja sitten perimme kavereiltamme yhden heille tarpeettoman.

Kakkupohja muistutti vähän enkelinruokaa (Angel Food Cake), koska siihen käytettiin runsaasti valkuaisia, mutta toisaalta poikettiin kevyeltä linjalta, koska voita tuli joukkoon. Valmistin kakkupohjat jo eilen ja tänä aamuna sitten sen "muussin" ja kuorrutteen ja sitten pääsin kokoamispuuhaan. Kuorrutuksesta tuli itse asiassa aivan hirveä noin ulkonäöllisesti (ensin se oli liian paksua ja sitten liian notkeaa ja muutenkin ei-ruokahalua-kiihottava). Jos koskaan teen tätä kakkua uudelleen, niin jätän voikreemit pois, kun en kauheasti niistä tykkää, mutta nyt halusin kokeilla reseptin sellaisenaan olkoonkin, etten sitten jaksanut olla perfektionisti sen viimeistelyn suhteen.

Arviointi: Maku on OK, mutta kaksikin kerrosta riittäisi. Tuollainen neljän kerroksen tupeerattu versio on suorastaan hankala käsitellä leikatessa. Kuorrutus voisi vaihtua vaikka ihan pelkkään kermavaahtoon ja muutamaan mansikkaviipaleeseen koristeeksi. Täyte oli hyvä.


Strawberry Mousse Cake


  • Cake Layers
  • 1 1/4 cups butter, softened

  • 2 1/4 cups granulated sugar
  • 7 egg whites, at room temperature

  • 3 1/2 cups cake flour
  • 4 teaspoons baking powder
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 1/2 teaspoon almond extract
  • Strawberry Mousse
  • 1 envelope unflavored gelatin
  • 2 cups sliced fresh strawberries

  • 1/4 cup granulated sugar
  • 1 cup whipping cream
  • Strawberry Frosting
  • 3/4 cup butter, softened
  • 5 cups powdered sugar, sifted
  • 3/4 cup finely chopped fresh strawberries

  • Garnishes
  • Halved fresh strawberries, edible flowers

  • Preparation

    1. 1. Prepare Cake Layers: Preheat oven to 350°. Beat 1 1/4 cups softened butter and 2 1/4 cups granulated sugar at medium speed with a heavy-duty electric stand mixer until fluffy. Gradually add egg whites, one-third at a time, beating well after each addition.
    2. 2. Sift together cake flour and baking powder; gradually add to butter mixture alternately with 1 cup water, beginning and ending with flour mixture. Stir in vanilla and almond extracts. Pour batter into 4 greased and floured 8-inch round cake pans.
    3. 3. Bake at 350° for 22 to 25 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool in pans on wire racks 10 minutes; remove from pans to wire racks, and cool completely (about 30 minutes).
    4. 4. Prepare Strawberry Mousse: Sprinkle gelatin over 1/4 cup water in a small bowl; let stand 5 minutes. Process 2 cups sliced strawberries and 1/4 cup granulated sugar in a blender or food processor until smooth, stopping to scrape down sides as needed. Transfer strawberry mixture to a small saucepan; bring to a boil over medium-high heat. Remove from heat. Add gelatin to strawberry mixture, stirring constantly until gelatin dissolves. Cover and chill until consistency of unbeaten egg whites, stirring occasionally (about 30 minutes).
    5. 5. Beat cream at low speed until foamy; increase speed to medium-high, and beat until soft peaks form. Fold whipped cream into strawberry mixture until well blended. Cover and chill 30 minutes or just until mixture is thick enough to hold its shape when mounded.
    6. 6. Spread about 1 cup Strawberry Mousse between each cake layer, leaving a 1/4-inch border around edges; cover and chill 3 hours or until mousse is set.
    7. 7. Prepare Strawberry Frosting: Beat 3/4 cup softened butter at medium speed 20 seconds or until fluffy. Gradually add powdered sugar and 3/4 cup finely chopped strawberries, beating at low speed until creamy. Spread frosting on top and sides of cake.

    4 kommenttia:

    1. Kakan var i och för sig god fast den inte såg vidare läcker ut. Om det blir en nästa gång (?) så ska den ha vispgrädde och jordgubbar på!

      VastaaPoista
    2. Det är alltid knepigt att fota mat så att det ser det gott ut. Har prövat men det är svårt.

      VastaaPoista
    3. Amen! Min väninna, Rouva Varsinais-Suomesta, är nog en mycket bättre fotogaf än jag. Och hon lagar också bättre mat... Hennes blogsida är värt att besöka.

      VastaaPoista