sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä!

Kolmipäiväinen pääsiäisloma on lopuillaan eli sunnuntaissa ollaan. Ihanaa, miten mukavalta yksikin ylimääräinen vapaapäivä (pitkäperjantai) tuntui etenkin, kun tietää, että kaikki muutkin ovat olleet poissa töistä. Jos vain itse on vapaalla, niin uusia juttuja on heti hirveästi odottamassa, mutta pääsee helpommalla, kun toisetkin lomailevat samaan aikaan. Keräsin pääsiäisen kunniaksi pihalta vähän kukkasatoa pöytään. Nättiä, eiks jeh?

Peruskirsikkapuut ovat jo näillä leveysasteilla ohittaneet kukintansa ja erikoislajikkeet ovat aloittamassa. Naapurin pihassa on kolme muhkeaa isokukkaista puuta juuri pääsemässä vauhtiin. Täytyypä käydä näpsimässä kuvia niistä. Siitepölyaika on parhaimmillaan. Kun olin tulossa kotiin Juniorin kanssa torstai-iltana, niin parissa kohdassa matkan varrella seutu näytti yhtäkkiä kovin pölyiseltä eikä se ollut siitä kiinni, että tuulilasini oli likainen. Ilmassa vaan kertakaikkiaan oli siitepölyä vaikka muille jakaa.

Veljentyttö M on täällä ja sai tosiaan serkkunsa eli Juniorin kotiin torstai-iltana, koska pojalla ei ollut töitä eikä luentoja perjantaina. Perjantaina siivosin ja leikkasin nurmea. Ehdin käydä postissa (kun ei ole mikään valtiollinen pyhäpäivä tuo pitkäperjantai) ja tehdä pienen kauppakierroksen. Aah! Nuoriso touhusi omiaan ja Seniori oli töissä - raukka. Täällä on firmakohtaista, ketkä antavat lomapäivän ja ketkä eivät.

Lauantaina joukot jakaantuivat: Seniori jäi kotiin ja vaipui horrokseen kissojen kera, Juniori meni näytille paikallisen futisseuran "tryouts´eihin" ja veljentyttö M ja minä katsomaan Silverbacksien kauden avajaismatsia (joka loppujen lopuksi päättyi tasapeliin, kun meidän apinat sählivät jatkoajalla ja saivat tuta rankkarista, jolla Indy 11 tasoitti 1-1. Pöh! Mutta oli mukavaa!

Nyt sunnuntaina EN paistanut Juniorille lettuja aamiaiseksi ja se on harvinaista, mutta toisaalta olin hankkinut pääsiäisen kunniaksi palan lampaankoipea ja sitä söimme lounaalla ja sen kanssa oli paistinperunoita. Juniori heräsi sen verran myöhään, että murot pitivät hänet hengissä lounaaseen asti. Jälkkäriksi "frozen dairy dessertiä", eli ei siis tarkkaan ottaen jätskiä, mutta sinnepäin. Oli muuten hyvää; sellaista kakunpalasia ja kuorrutusta sisältävää jätskinkorviketta. Hyvin toimi ja varmaan erityisen terveellistä. Ainakin kävi kaupaksi.














Kippasimme Juniorin asuntolaansa ja vietämme nyt rauhaisaa sunnuntai-iltapäivää/iltaa. Huomenissa M menee muutamaksi päiväksi tapaamaan kaveriaan ja pakkailee parhaillaan tavaroitaan. Kolmen-neljän päivän reisulle tarvitaan näköjään kaikenmoista rompetta ja kauneudenhoitotuotetta. Seniori jatkaa horrosteluaan ja minä yritän tehdä kaikenmoista järkevää touhua. Pitäisi itse asiassa jatkaa vanhojen VHS-kotivideoiden digitoimista. Pääsin aika hyvään alkuun pari kk sitten, mutta nyt on tullut pidettyä taukoa. Paras jatkaa, sillä vanhoja nauhoja on ollut mukava katsella ja helpotuksekseni huomata, että ovat vielä hyvälaatuisia parinkymmenen vuoden jälkeenkin. Mutta turha leikkiä tulella ja jäädä odottamaan kovin pitkäksi aikaa.













3 kommenttia:

  1. Oikein leppoisaa toista pääsiäispäivää!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Sujui töiden merkeissä ja kokolailla kiireisesti, mutta sillä lailla hyvällä tavalla kiireisesti. Toki oli ollut kiva viettää pitkä viikonloppu ja se varmasti auttoi pitämään mielialat korkealla. Kevään tulo tuntuu kivalta!

    VastaaPoista
  3. Ai niin, sorry en muistanut kalenterieroja :)

    VastaaPoista