torstai 12. maaliskuuta 2015

Maaliskuun kunniaksi!

Kevättä on ollut vaihtelevasti ilmassa viime aikoina eli uskallan olettaa talven olevan pääsääntöisesti ohi. Ehkä vielä yöpakkasia voidaan kokea, mutta tuskin suurempia lumipyryjä. Kunnon lumi jäi itse asiassa väliin tältä talvelta ainakin meidän leveysasteilla, sillä kerran näin muutamia hippuja ilmassa ja yhtenä aamuna oli auton päällä kuin ohut tomusokerikerros. Se oli nimenomaan lunta eikä jäätä, mutta se siitä. Ei tosin tarvitse mennä kuin parikymmentä kilsaa meiltä pohjoisemmaksi, kun jo maa oli valkeana pariin otteeseen, muttei onneksi koettu mitään edellisvuoden kaltaisia katastrofeja.

Narsissit kukkivat ja ollaan jopa saatu nauttia parikymmenasteisista päivistä. Ei monista vielä, mutta ihan muutamakin tuntuu aika mukavalta. Linnut ovat aloittaneet kevätkonserttinsa. Nyt ei kestä kauan siitepölykauteen!

Kevään kunniaksi kävin tänään tutulla kampaajalla ja sain kirsikankukkien sävyjä hiuksiini. 50 shades on pink tai jotakin sellaista. Makee sen ajan, kun kestää.

Mirritkin ovat päättäneet, että nyt voi viettää aikaa myös ulkona. Yöksi sentään vielä haluavat sisälle, mutta päivisin ovat usein ulkona koko työpäivämme ajan paitsi meidän matriarkka Tiina, joka tekee vain lyhyitä pyrähdyksiä. Neiti täyttää huhtikuussa 10 v eli ei vielä ihan vanhus, mutta mukavuudenhaluinen.

Kuvassa on meidän nuorukainen Yapi, joka on muutaman viime kuukauden aikana saanut kumppanikseen mustan kissan (ei täysin kokomustan, koska sillä on muutaman sentin läpimittainen valkea läikkä rintamuksissa). Oletamme sen olevan poikakissan, mutta ei ole mitään varmaa tietoa, koska se ei päästä lähietäisyydelle. Ei se ainakaan odota pentuja juuri nyt. Nimesin tulokkaan Pokuksi (taas kerran yhden futispelaajan mukaan) ja olen ruokkinut sitä satunnaisesti, sillä se on joskus viettänyt pakkasyöt meidän takakuistilla, jonne olin laittanut sille suojapaikan.

Pidin tänään vapaapäivän ja ehdin kampaajalta kotiin sopivasti ennen ilmastointimiehen käyntiä. Tuttu kaveri käy kahdesti vuodessa testaamassa lämmistystä/ilmastointia, että ollaan valmiina seuraavaan vuodenaikaan. Asennutimme uuden laitteiston muutama vuosi sitten ja se on ollut oikein hyvä; säästi ensimmäisenä vuotena 400 taalaa eli prikulleen Seniorin laskeslmien mukaan. Nyt sopii taas helteiden tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti