tiistai 10. helmikuuta 2015

Tempurpedic-valitusta

Neljä vuotta sitten ostin Seniorin kanssa Tempurpedic-patjat makuuhuoneeseemme. Olivat viime syksyyn asti aivan kelvolliset, mutta sittemmin olemme molemmat vaivihkaa ruvenneet nukkumaan muualla: Seniori käyttää hyväkseen Juniorin futonia ja minä usein vetäydyn yläkertaan. Se Tempurpedic on ihan OK alkajaisiksi, mutta nyt tuntuu lämmettyään liian pehmeältä ja minun selkäni menee ihmeen notkolle ja aamuun mennessä olen ihan jumissa. Tai ainakin siis selkäni on aivan jäykkä ja kestää reilut pari tuntia ennenkuin olen taas entiselläni ja Seniorilla tuntuu olevan sama vaiva. Ei hyvä. Koska emme haluaisi heittää parin tonnin (taaloissa) ostosta roskiin ihan vielä, niin
rupesin etsimään netistä toisten kokemuksia ja toden totta, emme olleet ainoita, joilla oli sama valitus. Nettihän on aina oikeassa :-). Katsoin myös ehdotuksia, miten toiset ovat korjanneet tilannetta. Halusin suht edullisen ratkaisun (max noin $200) ja sitten löysin yhden idean, jossa muuan pariskunta oli ostanut IKEA:sta ohuen lateksipatjan ja sen alle jäykän muovisuojuksen ja se yhdistelmä Tempurpedicin päälle oli antanut riittävästi jäykkyyttä. Tuo tuntui kokeilemisen arvoiselta ajatukselta. IKEA:han löytyisi meidänkin metropolista, mutta tilasin amazon.com´in kautta solumuovisen retkipatjan antamaan sitä jäykkyyttä ja sitten tuuman paksuisen jäykän lateksipatjan sen päälle. Sain nuo tänään ja olen utelias kokeilemaan, miltä tuo tuntuu. Vaikka toivonkin saavani tästä helpotusta, niin suoraan sanoen en yhtään
ihmettelisi, jos palaamme vielä futonkauteen. Se sopi meille aikoinaan ja tuntuu edelleenkin kotoisalta. En toden totta halua nukkua millään kovalevyllä - kyllä vähän fyllinkiä saa olla - mutta selkäni kaipaa jämäkkyyttä.

Päivitystä yhden yön jälkeen:
Retki-lateksipatjayhdistelmä oli aivan kelvollinen ratkaisu, mutta katsotaan, miten se toimii pitemmän päälle. Selkäni ainakin tykkäsi viime yönä, sillä se sai olla riittävän suorassa ja aamulla oli normaali olo. Ostin leveimmän solumuovialusen, minkä löysin (68 cm) ja vaikkei se ole koko patjan levyinen & pituinen, niin kattaa kuitenkin hyvänlaisen osan ja siihen se tuuman paksuinen tukeva ("firm") lateksipatja päälle. Tässä on sekin hyvä puoli, ettei sängyn korkeus kasvanut kuin nimellisesti.

4 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut kääntää patjoja? Meillä on ainakin patjan toinen puoli kovempi kuin toinen. Ja vaikka noilla meidänkin Tempureillamme on ikää kohtapuoliin kaksi vuotta, ei ihmeellisempää löystymistä ole havaittavissa. Ehkä se sitten iskee kohtapuoliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääntäminen olisi käynyt mielessä, mutta meidän patjassa on kehoitus olla kääntämättä. Johtunee siitä, että tämä nimenomainen on tehty kolmesta erilaisesta kerroksesta, joista jokainen - ainakin hienon kaavakuvan perusteella - ajaa erilaista tarkoitusta. Ja jos ei muuta, niin varmaan menisi viimeisetkin takuut, jos patjaa on käsitelty sääntöjen vastaisesti :-). Tosin minun uutta retkipatja-lateksipatja -viritelmääni Tempurin päällä katsottaisiin varmaan myös karsaasti. Mutta se toimii!!!

      Poista
  2. Ostimme kalliit Tempurpatjat 2012 loppuvuodesta. Aluksi ne tuntuivat hyviltä, mutta n. 2 1/2 vuoden käytön jälkeen tilanne muuttui. Patjan materiaalista on tullut "elotonta" massaa, joka painuu kehon painosta syvälle kuopalle. Nukkuminen sen päällä on muuttunut kidutukseksi ja aamulla selkä sekä lihaksisto aivan "jumissa". Samanlaiset vaivat tuntemukset ovat myös vaimollani. Särkylääkkeillä saamme pientä lievitystä ja pystymme nukkumaan, vaikkakin vain pätkittäin. Heräily on aika kiusallista ja eikä särkylääkkeiden avulla nukkuminen tunnu muutenkaan järkevältä vaihtoehdolta, kun muuten on terve. Päivän aikana tilanne helpottuu, mutta seuraava yö tuo taas saman riesan. Jumppamatto- retkipatja kokeiluja on ollut mutta ei ne tilannetta juurikaan muuta! Patja ei toimi niinkuin sen mainoslauseiden mukaan pitäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan osaa! Ei toden totta mikään unelmapatja tuo Tempuri. Me olemme jatkaneet retkipatja-lateksipatja-tyylillä edelleen ja kuukausi sitten päätin kääntää patjani myös ylösalaisin, vaikkei sitä ohjeiden mukaan pitäisi tehdä. Tuntui, ettei tässä vaiheessa ole enää mitään hävittävää. Ei se ainakaan ole tilannetta pahentanut. Vielä me sinnitellään, mutta seuraavaksi menen joko Ikeaan tai sitten tilaan jostakin futonpatjan. En totta vieköön enää tuhlaa paria kolmea tonnia moiseen Tempurmoskaan!

      Poista