sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Katto-Kassinen

Ennen esiripun kohoamista...

Katsokaa nyt tarkkaan: tässä meidän kartano edestä ja takaa. Kohta näyttää hieman erilaiselta, koska katto menee uusiksi. Pienen etsimisen jälkeen päädyimme firmaan B ja sen tarjous oli myös odottamaamme suuruusluokkaa. Toinen plussa oli, etteivät keskity pelkästään kattojen korjauksiin, vaan hoitavat kaikenlaisia remontteja, joten meillä vaihtuvat samalla räystäskourut, etukuistin kaide & yksi tukipylväs sekä takakuistin ovi (ja uuteen tulee kissoille oma luukku, ettei ovea tarvitse jättää raolleen, kuten nyt teemme). Muutamassa kohdassa räystäiden alla on puuosia, jotka vaativat myös uusimista. Eli siis kaikenlaista pientä sen varsinaisen ison urakan lisäksi. Ei mahda mitään, talo on 16-vuotta vanha ja siinä iässä alkaa jo kuluminen näkyä, On siis niin, että talot vanhenevat nopeammin kuin ihmiset :-)






Jatkossakin meillä on huopakatto, mutta tämä perusmalli muuttuu ns. architectural shingleiksi eli saa vähän lisää kolmiulotteisuutta ja samalla kestää kauemmin - toivottavasti!

Meidän katto oli alunalkaen musta, mutta vuosien myötä haalistunut tällaiseksi lempeän harmahtavaksi.




Yapi ei ole vielä äänestysikäinen, mutta Tiina ja Oliivi sanoivat painavan sanansa uuden katon värityksestä eli istuivat vuorollaan kartaston päälle. Eivät ole kranttuja: heille kävisi melkein mikä tahansa.
Valikoimaa oli ihan kiitettävästi.









Seniori antoi minulle vapaat kädet värin suhteen. Voi olla vaarallista... Päädyin lopulta "Ajopuuhun" (vasemmalla olevan sivun alimmainen), vaikkei se ollut ensimmäinen valintani. Ihan alkuun pallottelin kakkossivun toiseksi ja kolmanneksi ylimmän vaihtoehdon välillä (Juniori olisi ottanut sen ylimmän eli tummimman ja naapurimme tuumi, että terracottan-värinen (kolmannen sivun alimmainen) sopisi tiiliverhoiluun. Ehkä tämä on suunnilleen siltä väliltä. Sellainen lagom.


Let´s see how firm B delivers!

Ensimmäinen näytös

No ei äijät yhtään aikailleet. Klo 7 aamulla oli ehkä kahdeksan hengen lössi miehiä valmiina toimiin. Heillä oli välineet ja tiesivät, mitä tekivät, joten ei muuta kuin huomenta ja kohta hilpaisimme seniorin kanssa töihin. Miehet ryhtyivät heti hommiin irrottamaan vanhaa huopaa. Kävin ruokatunnilla katomassa työn edistymistä ja silloin oli jo etuosa tehty ja ehkä kolmannes takapihan puolelta. Kun porukka puoli seitsemän maissa illalla pakkasi tavaransa, oli katto valmis ja piha siisti.

Seuraavaksi tullaan korjaamaan puuosia ja vaihtamaan räystäskourut ja sen sellaista. Eiköhän jo huomenna ole sen toisen näytöksen aika, mutten tiedä, valmistuuko sekin päivässä vai vaatiiko enemmän aikaa. Jos se porukka on yhtä aikaansaavaa kuin tämä tämänpäiväinen, niin ei siinäkään kauan nokka tuhise.


1 kommentti:

  1. Kyllä muutoksen huomaa, hienolta näyttää! Tummempi katto tekee talosta jotenkin vakaamman.

    VastaaPoista