sunnuntai 25. elokuuta 2013

Torkkupeitto

T-paita omaan käyttöön - makee...
Äskettäisellä Suomenturneella kävin Suvelan Rouvan kanssa Marimekon tehtaanmyymälässä Herttoniemessä. Näytti siltä, että asiakaskunta oli voittopuolisesti japanilaisia, mutta ei mikään ihme, sillä firman design vetoaa sikäläiseen esteettiseen silmään. Toki myös minun, sillä mukaan tarttui huivi tuliaislahjaksi, t-paita omaan käyttöön ja ns. taidekangas ("Yhdessä"), josta väkerrän torkkupeiton meidän juniorille, joka on juuri nyt aloittamassa yliopisto-opintojaan. Juniori oli näet saanut Suvelan Rouvalta ja Herralta lakkiaislahjaksi mustan Unikko-pussilakanasetin ja samaan väriskaalaan sopisi tämä taidekangas. Samaa teemaa jatkaakseni olin tilannut Crate & Barrelin poistomyynnistä kunkkukokoisen Kivet-pussilakanan hyvin edulliseen hintaan ja tein siitä juniorille pienemmän pussilakanan (lisäten mustan taustakankaan), aluslakananan ja kaksi tyynyliinaa (ja vielä olisi kangasta jäljellä johonkin kivaan pikkuvaatteeseen itselle). Eipä voi ukko valittaa vaihtolakanoiden puutetta.



Yapin mielipide torkkupeittoprojektista

Yapi haluaa pistää tassunsa joka soppaan ja nostaa tahtomattaan (???) ompelutouhujeni vaikeuskerrointa, koska en halua leikata sitä vahingossa tai keihästää neuloilla. Yapin mielestä kangas on vallan mainio temmellyskenttä ja sen syövereihin voi sukeltaa mielin määrin. Kun on riittämiin teutaroitu, pitää putsata itsensä ja sitten asettua makuulle keskelle kangasta ja vetää pitkät tirsat. Ja minä kun olen tämmöinen lällykkä, että annan sen tapahtua...









Alla vielä kuvat "Kivet" ja "Yhdessä" -pakkauksista.



Kivet-pussilakana (Crate & Barrel) vasemmalla ja  Yhdessä-taidekangas (Marimekon tehtaanmyymälä) oikealla)





2 kommenttia:

  1. Kauniita ovat nuo mustavalkoiset kankaat! Mutta tuntuuko teillä nyt koti tyhjältä, kun Juniori singahti collegeen?

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin, Rva R:hän myös pitää mustavalkoisesta yhdistelmästä...

    On hitusen outoa, kun ei ole juniorista lähtevää taustamelua päivittäin kuunneltavana. Toisaalta seniori osaa myös höpötellä aivan riittämiin.

    VastaaPoista