perjantai 24. toukokuuta 2013

Lippu salkoon!



Tänään nostettiin lippu salkoon eli meidän tapauksessa kolme japanilaista lastenpäivän karppiviiriä, joilla juhlistamme juniorin lakkiaisia. Päivä on aivan erinomaisen upea, kun aurinko paistaa täydeltä terältä ja asteita on 25. Ainoan pikkumiinuksen annan hitusen liian kovasta tuulesta, joka on jo pariin otteeseen kaatanut lipputangon.

Koska ilma tosiaan suosi tilaisuutta, niin se järjestettiin koulun urheilukentällä, joka kyllä oli parempi vaihtoehto kuin sadesään Plan B, jolloin oltaisiin oltu kuin sillit suolassa voimistelusalissa. Jokainen perhe sai 12 lippua tilaisuutta varten, mutta tuskin olisi annettu niin monta, jos oltaisiin oltu sisällä.

Juhlat alkoivat tasan klo 8 opettajakunnan esiinmarssilla ja perässä seurasivat tulevat ylioppilaat. Jokainen löysi paikkansa ilman mitään sählinkiä. Puheita oli muutama; yleviä sanoja jokaisessa, mutta mikään niistä ei ollut liian pitkä. Pari musiikkiesitystä väliin. Itse todistustenjako sujui hyvin sutjakasti, vaikka paprut sai lähes 300 oppilasta. Ottaen huomioon, että tilaisuus oli ohi kymmentä vaille yhdeksän, niin ei voi sanoa muuta kuin että hyvin olivat koreografiat hallinnassa.

Ylimmässä juhlakuvassa on klo n. 7.30. Vieraat ovat asettumassa lehtereille hytisemään, sillä siinä vaiheessa aamua ei vielä ollut ihan helteistä ja se tuuli... Sitten ei muuta kuin odottamaan aamun pääesiintyjiä, jotka ovat marssimassa paikoilleen keskimmäisessä kuvassa. Suunnilleen sen kuvan keskivaiheilla on myös meidän juniori.

Alimmassa kuvassa jännitys purkautuu, kun uudet ylioppilaat ovat saaneet siirtää kanttilakkinsa tupsun oikealta vasemmalle merkkinä valmistumisesta. Tuon jälkeen meidän juniori oli riehaantunut sen verran, että viskasi koko lakin ilmaan eikä jälkeenpäin enää löytänyt sitä. Ei tosin ollut ainoa riehaantunut.

Olin yllättynyt tilaisuuden lyhyestä kestosta, sillä jotenkin ajattelin, että hyvin voisi pari tuntia mennä puheiden ja todistustenjaon merkeissä. Ei paha ollenkaan. Nyt on sellainen kumma olo kuin ei osaisi tehdä mitään. Ei nyt suuria tarvi tehdäkään, mutta voisi vähän ruveta valmistelemaan purtavaa illan muutamaa vierasta varten. Lieneekö tässä omakin jännitys lauennut ja sen takia tuntee itsensä pöllähtäneeksi.

Nyt lasi viiniä ja hommiin!


3 kommenttia:

  1. Oikein lämpimät ja ISOT onnittelut uudelle ylioppilaalle sekä tietysti vanhemmilleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Rouvan rutistus ja onnittelut on välitetty uudelle yo:lle, joka näyttää hyvin tyytyväiseltä statukseensa. Tuumi, että tämä on ensimmäinen kerta, kun voi sanoa, että itsellä on jonkinlaista meriittiä. Jostakin sitä on aloitettava. Ja me vanhemmat olemme ihan tohkeissamme.

      Poista
  2. Kaikkein kauneimmat keväiset kukkaset ja onnentoivotukset Kaille, uudelle ylioppilaalle täältä Perhonjoen rannalta sekä terveiset myös isälle ja äidille.
    Sää suosii täälläkin +18-20C ja aurinkoista, vihreää ja valoisaa.
    Kiitokset kauniista valokuvista... on melkein kun olisimme mukana ..
    Ragny ja Seppo

    VastaaPoista