sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Ehdotuksia kiitos!

Olisi ehkä pitänyt laittaa otsikoksi APUA!, mutta pyydetään nyt kainosti ehdotuksia, jolla voidaan hoitaa tulevan viikonlopun lakkiaisten ruokatarjoilu mahdollisimman vaivattomasti. Kun aikoinaan meillä kotona oli erityisiä juhlatilaisuuksia, niin äitimuorimme tilasi eräästä heinolalaisesta leipomosta (huom! asuimme Keski-Pohjanmaalla) Sacher-kakkua. Piti siis olla kyse todella alla tiders -juhlasta. Meidän juniorin lakkiaiset tietysti kuuluvat samaan kastiin, mutta nyt ei olla Suomessa ja voisi tuossa sitä paitsi olla jotakin suolapalaakin vaihtoehtona.

Tilanne on tämä: Tulemme juhlimaan käyt. katsoen läpi tulevan viikonlopun (maanantain käytämme ansaitusti lepäämiseen - se on Memorial Day ja juhlapyhä täällä). Juniorin lakkiaiset ovat perjantaina, mutta monien hänen tuttujensa lauantaina. Meillä ei ole sukua täällä. Koska tämä on tuollainen pitkä viikonloppu, niin monet ovat liikekannalla muutenkin kuin erilaisten valmistujaisten takia eli summa summarum, mahdolliset onnittelijat voivat ilmestyä aika väljän aikataulun puitteissa ja määrä venyä ja paukkua. Tarkoitus on kuitenkin, että ns. virallinen osuus hoidettaisiin sunnuntai-iltapäivänä.

Juniorilla itsellään ei ollut erityisiä toiveita paitsi että empanadat kyllä sopisivat. Olen huomannut Raadelman Rouvan tehneen viime aikoina tuulihattuja ja kuppikakkuja ja minifoccaccioita jne, joista kaikista voisi löytää sopivia ideoita tarjoiluun. Haluan siis jotakin muuta kuin pizzaa ja "hot wingsejä", mutta kuitenkin sellaista, joka ei vaadi minua olemaan keittiössä padanvahtina tai olemaan nyhertämässä joitakin saamarin pursotinkoristeita ja hörhelöitä viime tipassa. Minulla ei ole hirveästi ylimääräistä aikaa käytettävissä leipomiseen. Voi siis hyvin olla, että tästä tulee yhdistelmä omaa ja ostettua, mutta kuten sanottu, otan mielelläni vastaan ideoita. Jos ei muuta, niin tarjoan vieraille sen verran paljon mietoa sangriaa, että olo on Pink Floydia lainatakseni comfortably numb ja mikä tahansa tarjoomus näyttää houkuttelevalta ja maistuu hyvältä...

1 kommentti:

  1. Meillä yksi suosikki näissä juhlissa on ollut tuplamarinoitu possun sisäfilee, joka tarjotaan kylmänä ja joka tehdään edellisenä päivänä valmiiksi. Sen kanssa tarjolle salaattia, vaikka kahdenlaista. Nekin ovat helpot pöydässä. Suolaista ja makeaa -linjalla on menty myös, jolloin piirakkasuosikkimme on ollut savulohipiirakka. Jotta se olisi oikein ruokaisaa, olen laittanut siihen kylmäsavulohen lisäksi keitettyä perunaa. -Päästäpä juhlimaan kanssanne! Olen varma, että mitä sitten teetkin, se on taatusti hyvää!

    VastaaPoista